K1 i Boks

Ngannouov trener otkrio plan za Furyja pa istaknuo: ‘Ne bih se iznenadio da ga Francis nokautira!‘

Francis Ngannou

 AMY KAPLAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Amy Kaplan/zuma Press/profimedia
‘Bit ćemo u nevolji ako se budemo nadboksavali s njim, na nama je da smislimo kreativne načine kako pristupiti borbi‘, ustvrdio je Eric Nicksick

Nadolazeći boksački okršaj između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua (28. listopada, Rijad) sve je bliže, a sukladno tome intenzivirala se i medijska aktivnost povezana s tom borbom. Ispisano je mnogo kartica novinskih tekstova na tu temu, brojni borci i analitičari iznijeli su svoje mišljenje o toj borbi, a sada se oglasio i Eric Nicksick, Ngannouov glavni trener, te govorio o taktici koju on i njegov pulen planiraju primijeniti protiv "Gypsy Kinga".

"Uskačemo na tuđi teritorij i pokušavamo smisliti kako pobijediti najboljeg boksača teške kategorije, bit će teško", rekao je Nicksick u razgovoru za MMA Fighting, pa istaknuo kako Francisovu priliku vidi u nekonvencionalnom pristupu boksu, te povukao paralelu s boksačkim stilom Deuntayja Wildera: "On možda izgleda divlje i možda nije tehničar kao što neki kažu, ali mislim da samo ima nepredvidive pokrete, stvari na koje niste navikli i koje ne izgledaju tako čisto, a upravo to zna prolaziti kod čistih boksača. Takve tipove zovemo ‘baucima‘. Kada imate dva tipa koji su tehničari, oni samo rade na oštrini tehnike, naprijed-nazad, a ako staviš tehničara protiv ‘bauka‘, on nije navikao na nekonvencionalne pokrete i udarce koji dolaze iz različitih kutova i gardova. Mislim da će to biti ključno za nas protiv Furyja, bit ćemo u nevolji ako se budemo nadboksavali s njim, na nama je da smislimo kreativne načine kako pristupiti borbi".

U završnom dijelu razgovora Nicksick je naglasio kako je, kroz godine provedene s Ngannouom, naučio da nikad ne treba sumnjati je li "Predator" za nešto sposoban, pa tako i za pobijediti Furyja.

"Priča o Francisu Ngannouu je prokleti film. Zašto ne završiti ovaj film nokautom najvećeg boksača teške kategorije svih vremena? Ovaj tip me ne prestaje oduševljavati i ne bih se iznenadio da uspije pronaći nokaut u ovoj borbi", rekao je, pa zaključio: "Bez obzira na to što se dogodi, ponosan sam na njega".

Linker
04. svibanj 2024 10:20