K1 i Boks

Mike Tyson o rangu Francisa Ngannoua na boksačkim ljestvicama: ‘Ovo nije pošteno, trebao bi biti...‘

 AMY KAPLAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Amy Kaplan/zuma Press/profimedia
Objasnio je i zašto tako misli te dao argumente

Mike Tyson reagirao je na rangiranost Francisa Ngannoua nakon što je ušao na WBC-ovu ljestvicu teškaša poslije borbe s Tysonom Furyjem krajem prošlog mjeseca.

Ovaj tjedan se pokazalo da je tijelo za sankcioniranje stavilo Ngannoua u svojih top 10. Odluka je razbjesnila mnoge s obzirom na to da je Kamerunac imao samo jedan profesionalni boksački meč i da ga je izgubio.

MMA zvijezda pružila je impresivnu izvedbu protiv WBC-ovog prvaka Furyja i čak je postigao nokdaun u trećoj rundi prije nego što je bio na krivom kraju podijeljene odluke sudaca.

Nakon borbe, Ngannou je izrazio želju za revanšem s Britancem, ali Fury je sada službeno najavio da će se njegov dugo očekivani neosporni obračun s Oleksandrom Usykom održati 17. veljače sljedeće godine.

Bivši prvak i legenda boksa Tyson bio je dio Ngannouovog tima za treniranje prije borbe. Na konvenciji WBC-a upitan je za svoje mišljenje o poretku koji je dobio Ngannou i rekao je da je ‘prenizak‘.

"Napravio je sjajan posao protiv Furyja. Ovo nije pošteno, broj 10 je prenizak", kazao je, a potom objasnio zašto misli da bi Ngannouov rang trebao biti viši.

"Napravio je sjajan posao s jednim od najvećih boraca svih vremena. Prvi put boksa, bori se protiv najboljeg teškaša svoje ere. Zaslužuje sve pohvale koje može dobiti!"

Nije poznato što će Ngannou sljedeće učiniti s obzirom na to da Fury nije dostupan za revanš, ali je rekao da će ispoštovati ugovor koji je potpisao s PFL-om, a uskoro bismo trebali saznati i tko će mu biti prva prepreka.

Linker
01. svibanj 2024 04:06