K1 i Boks

Mike Tyson ponosan je na Francisa Ngannoua: ‘Istinski prvak večeri, svaka ti čast!‘

 FAYEZ NURELDINE Afp
‘Iron Mike‘ pripremao je Kamerunca za ovaj meč

Francis Ngannou uživa u najljepšim trenucima svoje sportske karijere. Ispunio je dječački san, te odradio boksački meč, i to s ponajboljim teškašem današnjice, a o onome što je isporučio u ringu u ringu Boulevard Halla u Rijadu pričat će se još dugo.

Nismo sigurni koliko bi se profesionalnih teškaša samo tako odlučilo ući u ring s Tysonom Furyjem, a stasiti Kamerunac odvažio se da mu upravo protiv "Kralja Cigana" bude upisan debi unutar ringa. Iako su mu šanse prije borbe prema analizama bile mizerne do nikakve, šokirao je svijet svojom izvedbom. Štoviše, u trećoj rundi digao je sve na noge, osim Furyja kojeg je oborio s nogu i poslao ga u nokdaun.

Na kraju je izgubio podijeljenom odlukom sudaca, ali i to je bilo dovoljno da pokupi simpatije cijelog borilačkog svijeta. Teško je pronaći nekoga tko se barem malo ne divi onome što je "Predator" pružio u ringu, a za sve to vjerojatno je najzaslužniji Mike Tyson.

Za one koji nisu znali, "Iron Mike" pripremao je Kamerunca za ovaj meč te je konstantno tvrdio da će njegov pulen biti taj koji će napokon "ugasiti svjetla" britanskom boksaču. Da je nakon nokdauna Fury ostao nešto dulje na podu, ova tvrdnja bi bila potkrijepljena praktičnom argumentacijom, ali to se na kraju nije dogodilo. Ipak, nije teško pogoditi da je jedan od najubojitijih boksača koji je kročio u ring ponosan na izvedbu Ngannoua.

"Istinski prvak večeri! Ponosan sam na tvoju izvedbu", napisao je Tyson na društvenim mrežama.

I može biti ponosan na njega, ali i na sebe, jer je u kratkom roku napravio čudo od Ngannoua. Ako se obojica posvete ovome do kraja, uskoro bismo mogli imati pravog ubojicu...

Linker
02. svibanj 2024 21:09