K1 i Boks

Mike Tyson se neće složiti s njim: Roy Jones Jr. otkriva šokantnu istinu o Canelovom izbjegavanju Davida Benavideza!

Roy Jones Jr. (lijevo), Canelo Alvarez (sredina) i Mike Tyson (desno)

 AFP, GETTY IMAGES, ESPN
Mnogi boksački fanovi su jednostrani, ali boks kao pojava je puno složeniji od ‘dvije opcije‘

Roy Jones Jr. ne slaže se s mnogim boksačkim entuzijastima koji vjeruju da Saul "Canelo" Alvarez izbjegava Davida Benavideza.

Jones, bivši svjetski prvak u četiri različite kategorije, smatra kako Canelo (61-2-2, 39 KO) samo odgađa borbu s Benavidezom (29-0, 24 KO) kako bi je učinio što atraktivnijom u pravom trenutku.

Ovaj Jonesov komentar u suprotnosti je s mišljenjima boksačkih legendi poput Floyda Mayweathera, Mikea Tysona, Andrea Warda i Paulieja Malignaggija, koji su kritizirali odluku 34-godišnjaka da izbjegne ono što mnogi opisuju kao najveću borbu u super srednjoj kategoriji (76 kilograma) danas.

Govoreći o potencijalnom dvoboju Canelo-Benavidez, umirovljeni Jones je rekao kako ne vjeruje da se Canelo boji Benavideza.

"Postoji stvaran rizik za njega u prihvaćanju te borbe", rekao je Jones za Fight Hub TV. "Naravno, kao i svaki drugi prvak, želi vas natjerati da poželite vidjeti tu borbu i platiti za nju, što je pametno."

"Ne mislim da se boji Benavideza, ali Benavidez je težak izazov za svakoga u ovom trenutku, posebno za one na vrhuncu svoje karijere jer je vrlo aktivan."

Canelo trenutno drži WBC i WBO naslove u super srednjoj kategoriji, nakon što je ostao bez IBF pojasa kada je najavio svoju borbu protiv Edgara Berlange, koja će se održati 14. rujna (ove subote) u Las Vegasu. Canelo drži ove titule još od 2021. godine, kada je nokautirao Caleba Planta u 11. rundi.

Tijekom svoje impresivne karijere, Canelo se suočio s velikim izazovima poput Floyda Mayweathera, Gennadija Golovkina, Billyja Joea Saundersa, Dmitrija Bivola, Jermella Charla i Jaimea Munguije, ali mnogi vjeruju da bi trebao odmjeriti snage s neporaženim Benavidezom kako bi dodatno učvrstio svoju ostavštinu.

U međuvremenu, nemogućnost Benavideza da dobije priliku boriti se protiv Canela natjerala je 27-godišnjeg boksača iz Arizone da pređe u polutešku kategoriju (79 kilograma) kako bi se borio protiv Oleksandra Gvozdyka u borbi za privremeni WBC naslov.

Na pitanje je li Canelo izbjegava borbu s Benavidezom zbog straha da će izgubiti svoj status kralja super srednje kategorije, Jones se nije složio s tim tvrdnjama, iako je priznao da bi borba bila rizična za Canela.

"On je velik, učinkovit i agresivan. Sve ono što ne želite vidjeti kod protivnika, David posjeduje. Shvaćate? Dakle, sve što ne želite kod svog suparnika, David ima. Ali, znači li to da ga ne mogu pobijediti? Ne. Ali Canelo želi da vi svi čekate i žudite za tom borbom dovoljno dugo da biste je željeli platiti, a onda će on riskirati, jer i on zna da je taj rizik veliki."

"Neće to reći otvoreno, ali on bi trebao biti malo gladniji od Canela za tu poziciju. Shvaćate što mislim? Canelo je bio na tom mjestu, a David sada želi to mjesto. Dakle, gladniji borac mora biti oprezan jer Canelo može udariti."

Jones je također istaknuo da bi Canelo morao biti gladan još jedne velike borbe kako bi se dogodila borba s Benavidezom ili Terenceom "Budom" Crawfordom.

"Sve ovisi o tome koliko će Canelo biti motiviran. To je čudna situacija, jer kad razmislite, koja je to najveća borba u kojoj Canelo može sudjelovati u ovom trenutku? I rekli biste da su to ili Crawford ili Benavidez."

Linker
18. rujan 2024 08:11