K1 i Boks

Roy Jones Jr. imenovao je koga smatra najboljim udaračem u MMA-u danas

Roy Jones Jr.

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Jedan od najpoznatijih boksača svih vremena dao je svoje mišljenje o tome kojeg MMA borca smatra najboljim u ‘‘stand-upu‘‘

Kako se mješovite borilačke vještine nastavljaju razvijati i rasti, tako to čine i sportaši i vještine koje donose sa sobom. U MMA-u su uvijek postojali odlični udarači, a iako je grappling i dalje dominantan aspekt borbe, neki od najboljih boraca na svijetu svoj posao obavljaju u udaračkom segmentu.

Jones Jr. glasi kao jedan od najvećih koji je ikada ušao u boksački ring. Kada uzmemo u obzir još i to da je strastveni MMA obožavatelj koji je prošlog vikenda sjedio u prvom redu na UFC 306 priredbi u Sphere areni, malo je onih koji imaju veći kredibilitet kada se govori o najboljem udaraču u MMA-u.

Tijekom gostovanja u emisiji The Ariel Helwani Show, Jonesu je postavljeno pitanje koje je zahtijevalo njegovo stručno mišljenje. Helwani ga je pitao koga smatra najboljim udaračem u MMA-u danas.

Jonesov odgovor na kraju je bio borac o kojem je već govorio u trenutku postavljanja pitanja, i netko koga je imao priliku gledati izbliza prošlog vikenda. To je sada bivši UFC prvak u bantam kategoriji Sean O‘Malley koji posjeduje jedan od najboljih udaračkih alata koje je UFC vidio u posljednje vrijeme.

S izvrsnim upravljanjem distance i sposobnošću čitanja borbe, njegova snajperska preciznost pomogla mu je da postane jedna od najvećih zvijezda na UFC-ovom rosteru.

‘‘Trenutno, on možda jest (najbolji), jer je vraški udarač. Volim gledati Seana O‘Malleya kako udara jer udara poput pravog, punokrvnog borca, boksača.‘‘, rekao je Jones Jr.

Linker
19. rujan 2024 13:35