K1 i Boks

Mike Tyson: ‘Usyk je školovao Joshuu direktom, Anthony će morati biti precizniji‘

Mike Tyson

 Screenshot (youtube, Hotboxin‘ With Mike Tyson)
Kaže da ima snagu, no nije najprecizniji

Još je samo nekoliko dana ostalo do vjerojatno najiščekivanijeg boksačkog revanša – onog između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue. Prije nešto manje od godinu dana Usyk je nadboksao Joshuu i uzeo mu titule, a u subotu će Joshua tražiti svoju osvetu u Saudijskoj Arabiji.

Mnogo boraca, fanova i trenera komentira i daje svoje viđenje ovog velikog revanša, a među njima je i legenda Mike Tyson. Nakon što je Usyk Joshui uzeo IBF, IBO, WBA i WBO titule, Mike je otkrio na što Joshua mora posebno obratiti pažnju u subotu.

‘‘Bit će teško pobijediti Usyka jer je brz i neutralizirao je Joshuu sa svojim direktom. Joshua će morati naći rješenje za taj direkt. Usyk je jednostavno prebrz za Joshuu, a Anthony će morati nametnuti ogroman pritisak i tako ga držati cijelu noć. Jak je udarač, ali nije toliko precizan. Protiv tipa kao što je Usyk, moraš biti vrlo točan i precizan. Usyk se puno kreće, a direktom ga je školovao u prvom meču‘‘, rekao je Mike.

‘‘Cilj treba biti vratiti se korijenima i ganjati nokaut. Uvijek kada spariram ili kad se s nekim borim, gledam ga u oči. Kada ih tako gledate, možete čitati govor tijela i udarci im samo sve više blijede‘‘, komentirao je Joshua.

Teško se ne složiti s Tysonom s obzirom da je Usyk toliko dobar da ga Joshua neće moći nadboksati. Priliku bi vjerojatno trebao tražiti u svojim jakim udarcima koji sigurno mogu uspavati svakoga.

Linker
20. travanj 2024 18:26