K1 i Boks

Miočićev protivnik iz UFC debija skoro se ugušio hranom: Spasio ga je predsjednik BKFC-a

Joey Beltran

 Chris Graythen/Getty images/Profimedia
Iskusni MMA borac i ‘‘bare knuckle‘‘ boksač umalo nije dočekao svoj novi meč

Bivši UFC-ov borac i jedan od boraca koje je Stipe Miočić porazio u svojoj UFC karijeri, Joey Beltran (18-15-0, 1 NC), sinoć je nastupio na BKFC-ovoj priredbi.

Najpoznatija organizacija za boks bez rukavica, u Fort Lauderdaleu održala je svoju novu priredbu, a upravo Beltran je nastupao u glavnoj borbi večeri. 40-godišnji veteran i bivši BKFC-ov prvak teške kategorije, nokautom u prvoj rundi izgubio je od Franka Tatea.

Ipak, puno opasniju situaciju Beltran je prošao nekoliko sati uoči borbe. Naime, Joey Beltran skoro se ugušio hranom, a David Feldman, predsjednik BKFC-a, spasio mu je život. Prema Beltranovim navodima za TMZ, jedan od njegovih trenera pokazao mu je smiješni video na svom mobilnom telefonu, a Beltran je bio usred objeda i skoro se ugušio.

''Počeo sam se gušiti. Nisam mogao iskašljati hranu. Ustao sam se i počeo paničariti.'', Beltranov je opis situacije, dok je Dave Felmdman bio nešto detaljniji.

''Sjedili smo u restoranu, pričao sam s jednih od svojih prijatelja, a on mi je pokazao na Beltrana rekavši: 'Tvoj main event će se ugušiti.' Ja sam se pitao o čemu on govori, a onda sam pogledao i shvatio o čemu se radi. On se gušio, pokušavao je iskašljati hranu, ali nije proizvodio nikakav zvuk i počeo je mijenjati boju. Doskočio sam mu pomoći i dao sam mu Heimlichov hvat tri puta. On je ispljunuo hranu i bio je dobro. Sretan sam što je Joey živ.'', rekao je Feldman, dok je Beltran dodao kako Feldman očito brine o svojim borcima.

Što se borbe Miočića i Beltrana tiče, taj meč datira iz desetog mjeseca 2011. godine. Miočić je tada debitirao pod okriljem UFC-a, tvrdog Beltrana porazio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
14. travanj 2024 19:05