Ostalo

Dan Hardy vraća se nakon gotovo 10 godina! Ugovorio je meč s još jednom legendom

Dan Hardy

 JEFF ZELEVANSKY/Getty images/Profimedia
Popularni britanski MMA borac vratit će se na boksačkoj priredbi u Manchesteru

Dan ''The Outlaw'' Hardy nekoć je bio jedan od najuzbudljivijih MMA velteraša na svijetu. 39-godišnji Britanac prvom polovicom 2010. godine borio se i za UFC-ov pojas, ali Georges St-Pierre bio je bolji te je slavio jednoglasnom odlukom.

Nakon toga uslijedila su još tri uzastopna poraza za Hardyja, ali pobjedama protiv Duanea Ludwiga i Amira Sadollaha, Hardy se vratio pobjedničkim navikama.

Tijekom 2013. godine, dijagnosticiran mu je Wolff-Parkinson-White (WPW) sindrom. Radi se o sindromu koji uzrokuje prisutnost abnormalnog električnog puta u srcu, a posljedica je tahikardija i ubrzani rad srca. Hardy se zbog toga povukao iz sporta, a posljednji meč odradio je u devetom mjesecu 2012. godine.

2018. godine Hardy je objavio kako su njegovi liječnički nalazi sada čisti te je posljednjih godina često najavljivao svoj povratak. Čini se kako će se povratak napokon i dogoditi, ali ne u MMA-u, niti pod okriljem UFC-a.

Naime, Dan Hardy nastupit će u egzbicijskom boksačkom meču, a protivnik će mu biti Diego Sanchez, još jedan legendarni MMA borac. Događaj će se upriličiti 02. srpnja 2022. godine, a borba Hardyja i Sancheza, navodno će biti jedna od uvodnih na boksačkoj priredbi unutar koje ćemo gledati i povratak velikog Rickyja Hattona (45-3-0), koji također nije nastupao od 2012. godine.

Hardy je svoj povratak potvrdio na svom YouTube kanalu Full Reptile, a meč je najavio riječima:

''Diego i ja uvijek smo bili u svojevrsnom sukobu. Još 2006. godine odradili smo sučeljavanje kad smo se borili u Nizozemskoj. Ovaj meč dugo je u zraku. Uvijek smo bili i podjednake težine, ali njegove UFC karijera nešto je bolja od moje. Imam dobra sjećanja na njegove borbe. On je životinja i znate što će vam ponuditi. Uvijek se dolazi potući.'', rekao je Hardy, a zatim je dodao kako vjeruje u svoju pobjedu.

''Uvjeren sam da ću ga zaustaviti prije nego borba ode do kraja. Bit će teže s rukavicama od 16 unci i samo jednom dopuštenom vještinom. Ali znate što, ovo je dobar početak za mene, da se vratim u kondiciju i zagrijem. Nakon toga ćemo vidjeti što slijedi.'', dodao je ''Outlaw''.

Hardyju je inače 39 godina, ali za manje od mjesec dana napunit će 40. Njegov protivnik Diego Sanchez posljednjeg dana 2021. godine, napunio je 40 godina, a posljednji MMA nastup odradio je u trećem mjesecu ove godine. Kevin Lee pobijedio ga je jednoglasnom odlukom na Eagle FC 46 priredbi.

Linker
19. travanj 2024 23:22