K1 i Boks

‘Mogao sam izgraditi pola Beverly Hillsa s novcem kojeg sam izgubio promovirajući njega, ali spremni smo ponovno surađivati‘

Bob Arum

 SPORTING NEWS/SN Sporting News/sn
Terence Crawford je velika želja Boba Aruma, njegov tim radi ‘punom parom‘ kako bi ga vratio u njihov roster

Bob Arum je jedan od glavnih ljudi na svijetu kada pričamo o poslovnom aspektu ‘plemenite vještine‘, a njegov Top Rank je jedna od najutjecajnijih promotorskih kuća zbog svoje ostavštine. Arum je poslovao s puno velikih imena kroz godine no veliki gubitak je doživio prije par godina kada je jedan od najboljih boksača današnjice Terence "Bud" Crawford (40-0, 31 KO) raskinuo njihov ugovor te time prekinuo svoju dugogodišnju suradnju s Top Rankom.

Crawford je kao "free agent" surađivao s raznim promotorima zadnjih par mečeva poput BLK Primea (protiv Davida Avanesyana) i PBC-a (protiv Errola Spencea Juniora). Njegov sljedeći nastup zakazan je na velikoj boksačkoj priredbi 3. kolovoza protiv Israela Madrimova, a ulog je WBA svjetski naslov do 69 kilograma. Tu priredbu organizira Matchroom Boxing skupa sa saudijskim kapitalom s Turkijem Alalashikhom na čelu.

"Nikada nisam shvaćao takve stvari na osobnoj razini, sve je to biznis. Ako budemo imali pravog borca za prave novce, i da to zadovoljava Crawforda naravno da ćemo sjesti i dogovoriti se. Nema tu nikakvog animoziteta između nas. Stvari koje smo si izrekli trebamo zaboraviti" rekao je Bob Arum za Boxing Scene.

Stvari su se zakomplicirale kada je Arum izjavljivao da Crawford unatoč svojoj boksačkoj vještini nije zanimljiv široj publici te da Top Rank gubi novac zbog njega, a američki promotor često je slikovito naglašavao takve stvari s rečenicama poput onih "da je mogao izgraditi pola Beverly Hillsa s novcem koje je izgubio promovirajući Crawforda".

Linker
08. svibanj 2024 21:07