K1 i Boks

Može li Devin Haney u revanšu ponovno pobijediti srčanog Kambososa i potpuno zavladati divizijom?

Devin Haney, George Kambosos 

 William WEST/AFP/Profimedia
Kambosos je motiviraniji nego ikada

Noćas nas očekuje vrlo važan revanš koji će nam potvrditi tko je pravi vladar lake kategorije. Prije nešto više od pet mjeseci imali smo priliku gledati jedan tehnički vrlo kvalitetan i kompetitivan meč između Australca Georgea Kambososa i Amerikanca Devina Haneya, gdje se Haney bolje snašao i prednjim direktom iskontrolirao borbu do samoga kraja, te na koncu slavio sudačkom odlukom (116–112, 116–112, 118–110).

Kambosos je priznao poraz i nije tražio izgovore, no aktivirao je klauzulu o revanšu te sada ima ponovno priliku vratiti pojaseve u svoje vlasništvo. Podsjetimo se, Kambososu su u svibnju (5. mjesec) ove godine iz vlasništva preoteti WBA (Super), IBF, WBO, i The Ring pojasevi, a sada će priliku imati da preotme Haneyu i WBC pojas. Ono što je specifično kod Kambososa je ulazak u glavu protivnika na press konferencijama, te na samim vaganjima. Uvijek zna kako podići publiku na noge i dodatno užariti već ionako vrući teren.

George Kambosos Jr. krajem prošle godine pobijedio je Teofima Lopeza koji je u borbu ušao kao ogroman favorit. Iako su predikcije govorile da će Lopez tu borbu rutinski odraditi i vjerojatno nokautirati Kambososa, dogodilo se upravo suprotno. Unatoč svim predikcijama srčani Kambosos je pokazao da nije od stakla, te je sjajnom taktikom nadboksao do tada precijenjenog Teofima. Podsjetimo se, Teofimo Lopez titulu je osvojio protiv Lomachenka gdje je bio veliki "underdog". No ovaj put je očito podcijenio svog protivnika koji mu je pojas uzeo na sličan način kao što je ovaj to napravio Lomachenku.

Haneyu je tek 23 godine i pred njim je sigurno svjetla budućnost, a već sada ima priliku pokazati da je "alfa mužjak" lake kategorije čiji vrh trenutno vrvi jakim imenima kao što su Gervonta Davis, Vasyl Lomachenko, Isaac Cruz i mnogi drugi. Trenutno je neporažen u svih 28 mečeva, a najveće pobjede u karijeri odnio je protiv Yuriorkisa Gamboe, Zaura Abdullaeva, te protiv Georgea Kambososa čime se okrunio i svjetskim naslovom.

Linker
16. travanj 2024 21:14