K1 i Boks

Devin Haney još jednom pobijedio Kambososa, ovoga puta još uvjerljivijom izvedbom

Devin Haney, George Kambosos 

 William WEST/AFP/Profimedia
Tko je idući na redu za sjajnog Amerikanca?

Devina Haney sinoć je još jedanput potvrdio da je pravi vladar lake kategorije pobijedivši ovaj put još uvjerljivije Australca Georgea Kambososa. Prije nešto više od pet mjeseci imali smo priliku gledati jedan tehnički vrlo kvalitetan i kompetitivan meč između Kambososa i Haneya, gdje se Haney bolje snašao i prednjim direktom iskontrolirao borbu do samoga kraja, te na koncu slavio sudačkom odlukom (116–112, 116–112, 118–110). Ovaj put sudačke kartice pokazale su još uvjerljiviji završetak borbe (119-109, 118-110, 118-110)

23-godišnji Amerikanac tako je stigao do 29. pobjede u nizu čime je možda i otvorio vrata top 5 "pound for pound" boksača svijeta. Ovoga puta Haney je uz precizan lijevi direkt bio aktivniji i preciznom desnicom koja mu je uvelike doprinijela u pobijedi.

George Kambosos Jr. krajem prošle godine pobijedio je Teofima Lopeza koji je u borbu ušao kao ogroman favorit. Iako su predikcije govorile da će Lopez tu borbu rutinski odraditi i vjerojatno nokautirati Kambososa, dogodilo se upravo suprotno. Unatoč svim predikcijama srčani Kambosos je pokazao da nije od stakla, te je sjajnom taktikom nadboksao do tada precijenjenog Teofima. Podsjetimo se, Teofimo Lopez titulu je osvojio protiv Lomachenka gdje je bio veliki "underdog". No ovaj put je očito podcijenio svog protivnika koji mu je pojas uzeo na sličan način kao što je ovaj to napravio Lomachenku.

Sad kad je Haney odradio obavezan revanš koji je prema mnogima možda bio i nepotreban s obzirom na uvjerljivu prvu pobjedu protiv Australca, bit će zanimljivo pratiti protiv koga će Haney sljedeće braniti svoje titule prvaka. Laka kategorija je trenutno krcata jakim imenima kao što su Gervonta Davis, Vasyl Lomachenko i Isaac Cruz. Vrlo je izgledno da će idući protivnik Haneyu biti upravo Lomachenko, koji se trebao boriti protiv Kambososa nakon što je ovaj preoteo titule od Teofima Lopeza.

Linker
23. travanj 2024 21:52