K1 i Boks

Murat Gassiev odradio prvi meč nakon dvije godine i slavio nokautom za samo sto sekundi

Murat Gassiev
 Vladimir Astapkovich / Sputnik / AFP
Napokon je svoj debi u teškoj kategoriji odradio bivši dvostruki prvak lakoteške, Murat Gassiev

Više od dvije godine nakon što je odradio spektakularni meč protiv Oleksandra Usyka, u kojem je doživio prvi poraz u karijeri, ali je isto tako ostao bez WBC i WBO titula lakoteške kategorije, Murat Gassiev (27-1, 20 KO) napokon je odradio svoj novi meč. Dugo vremena očekivani teškaški debi donio je ono što se od 27-godišnjeg ruskog boksača i očekivalo, pobjedu. I to ne bilo kakvu, nego već unutar prve runde.

Gassievu se u ruskoj Krasnaja Poljani suprotstavio 43-godišnji albanski boksač Nuri Seferi. Riječ je o čovjeku koji je tijekom karijere držao europsku titulu lakoteške kategorije, a borio se i za poziciju izazivača. Unutar dosadašnjih šest poraza, tek jednom je završen i to još 2001. godine. Ipak, protiv Gassieva nije mogao baš ništa.

Rus je od početka bio željan borbe i krenuo je agresivno prema naprijed, no bez srljanja po pitanju udaraca. Kao da je znao da će onaj pravi doći već nakon minute i pol. Krenuo je s dva lijeva direkta, tako si napravio prostor za desni kroše, a onda je njime pogodio točno u bradu boksača iz Albanije koji nije znao što ga je snašlo. Ustao se Seferi nakon brojanja, ali sudac je smatrao da nije sposoban nastaviti.

Gassiev je tako uspješno debitirao u teškoj kategoriji, čije bi trebao biti veliko pojačanja. Na BoxRec ljestvici se odmah našao na 23. mjestu, ostavivši iza sebe i dvije najveće hrvatske zvijezde, kojima ovog mjeseca slijede novi mečevi. Filip Hrgović je do idućeg vikenda još uvijek 34., dok se Alen Babić nalazi na 49. mjestu.

Linker
18. travanj 2024 12:18