K1 i Boks

Murat Gassiev zbog ozljede prisiljen otkazati meč protiv Rudenka

Murat Gassiev

 Russian Look Ltd./Alamy/Alamy/Profimedia
Sjajan teškaški okršaj koji se trebao održati na Božić ipak će sačekati neki drugi datum

Samo dva meča u teškoj kategoriji trebala su Muratu Gassievu (28-1, 21 KO) da se promovira u Top 10 borca prema BoxRecu, budući da je prema njihovoj ljestvici trenutno deveti teškaš svijeta. Isti plasman ima i na IBF-ovoj ljestvici, što ne treba čuditi budući da se radi o organizaciji čiju je titulu 28-godišnji Rus držao dok se borio u lakoteškoj kategoriji.

Trebao je treći teškaški meč, ujedno i drugi u 2021. godini, odraditi 25. prosinca, kad bi mu se u Sočiju suprotstavio Andrei Rudenko (34-5, 20 KO). 38-godišnji Ukrajinac bio bi zahvalan ispit za dodatni iskorak prema većim mečevima, no morat će Gassiev pričekati na novi ulazak u ring.

Tijekom posljednje faze priprema doživio je ozljedu ruke te je meč morao otkazati. Kako se radi o lomu desne šake, trebat će neko vrijeme za zacjeljenje i oporavak, što će malo usporiti njegov uspon.

Gassiev je u svojoj dosadašnjoj karijeri bio gotovo većinom sjajan. Jedini poraz doživio je u srpnju 2018. godine, kad ga je Oleksandr Usyk savladao jednoglasnom sudačkom odlukom. Bio je to meč za apsolutnog prvaka lakoteške kategorije, u koji su obojica ušli kao nositelji po dva pojasa, a u kojem je Gassiev pružio dobar otpor, no Ukrajinac je bio poslovično briljantan. Gassiev ga je na kraju popratio u tešku kategoriju, uz želju da se s vremenom još jednom susretnu u ringu.

Velika je šteta da do ovog meča nije došlo, budući da je teška kategorija sve uzbudljivija i svakim novim mečem otvaraju se nove opcije velikih ogleda. Svoje mjesto pod suncem tu traži i Filip Hrgović, ali sam pogled na sva imena jasno daje do znanja da će put do svjetskog vrha biti trnovit. Već dugo nije bilo ovoliko fenomenalnih teškaša koji samo čekaju svoju priliku za iskorak. I svi oni su nevjerojatno opasni i motivirani.

Linker
01. svibanj 2024 11:48