K1 i Boks

Vasiliy Lomachenko: ‘Cilj je biti apsolutni prvak, želim meč protiv Kambososa‘

Vasiliy Lomachenko

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Sjajni Ukrajinac u nastavku karijere gleda samo prema najvećim postignućima

Ovog vikenda odradit će Vasiliy Lomachenko svoju drugu borbu u 2021. godini. Nakon što je krajem lipnja apsolvirao Masayoshija Nakatanija, uz prekrasnu prezentaciju svog najboljeg boksa, godinu će Ukrajinac trebati zatvoriti jednako dobrim nastupom protiv Richarda Commeya. Naravno, trebat će to napraviti ako želi i dalje ostati u samom vrhu nevjerojatno uzbudljive lake kategorije.

U njoj je prije dva tjedna došlo do velike promjene, kad je George Kambosos Jr. oduzeo Teofimu Lopezu tri pojasa prvaka, uz dodatak onog spornog "franchise" pojasa WBC organizacije. Lopez je meč ranije kreirao još jedno iznenađenje savladavši upravo "Lomu". Sad se stvara situacija gdje bi Loma mogao doći do prilike vratiti te pojaseve. To će se dogoditi ako on savladala Commeya, a Australac i njegovi promotori odaberu njega kao protivnika te krenu u pregovore.

"Vidjet ćemo može li se ta borba dogoditi, prvo moram odraditi posao protiv Commeya. Naravno da želim taj meč", rekao je Lomachenko u razgovoru za Sky Sports, dodavši: "Pojasevi su ono što želim, to je moj cilj u boksu. Želim biti apsolutni prvak."

Nešto o tome rekao je Lomachenko i u sjajnom videu koji je s njim snimio Venum. Tamo je rekao nešto što itekako ima smisla, posebno kod fanova sporta.

"Ne možeš se nazivati svjetskim prvakom ako držiš samo jedan pojas. Ti si svjetski prvak, pravi svjetski prvak, tek ako držiš četiri pojasa. S jednim, dva ili tri nisi prvak, ti si samo jako blizu tome da to postaneš", otkrio je svoje razmišljanje tim putem, a sjajan video koji sadrži izjavu se nalazi ispod odlomka.

Lomachenko će protiv Commeya tražiti nadogradnju onoga što je pokazao protiv Nakatanija. Ako se to dogodi, ponovno će biti itekako relevantan kandidat za napad na tron. Osim toga, oni najzagriženiji borilački fanovi uživaju u njegovim mečevima i s razlogom je među njima jedan od najpopularnijih boksača.

Je li Loma uistinu najbolji? Nadamo se kako će imati priliku to dokazati, posebno dok on sam o tako nečemu ne želi niti govoriti.

"Ne želim pričati o sebi. To je pitanje za fanove i za ljude koji razumiju boks. Ono što je moj zadatak je uvijek pružiti ono najbolje što posjedujem i na najbolji način prezentirati svoj stil boksa", diplomatski je odgovorio.

Već dulje vremena pišemo kako je laka kategorije uvjerljivo najuzbudljivija u svjetskom profesionalnom boksu. Sad kad je ostanak u istoj i službeno najavio Gervonta Davis, možda se neki veliki mečevi najvećih zvijezda napokon krenu dogovarati. S vremenom se onda možda napokon dobije i apsolutni prvak, ako ne već u idućem meču. To je opcija u kojoj bi se krenulo u pregovore između Kambososa i Devina Haneya, WBC prvaka.

Linker
18. travanj 2024 13:35