K1 i Boks

‘Na kraju dana to je njegova odluka. Ako on još ima vatre u sebi i liječnici se slažu s tim, ne vidim problem‘

Chisora vs Fury

 BPI/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Chisora je pripadnik stare britanske škole bokse, a i on je sam svjestan da se kraj njegove karijere približava

Joe Joyce staje u obranu prava Dereka Chisore da ostane aktivan. Dvojac ovih teškaša susrest će se u subotu u O2 Areni u Londonu, na događaju koji je izazvao zabrinutost zbog zdravstvenog stanja 40-godišnjeg Chisore.

Kroz 47 borbi (ukupno 324 runde) i 13 poraza, uključujući četiri prekida, Chisora je pretrpio značajnu štetu od najboljih boraca sadašnje i prošle ere, a protiv Geralda Washingtona u svojoj posljednjoj borbi, više nego ikad, to se itekako pokazalo.

Chisora je neuvjerljivo pobijedio te večeri u kolovozu 2023. godine i inzistira da će se, bez obzira na ishod subotnje borbe, boriti još dva puta.

Joyce, sa svojih 38 godina, ulazi u borbu nakon što se borio 18 puta u slično teškim okršajima, slično kao Chisora protiv Washington, dok se u ožujku borio da uvjeri publiku u svoje vještine prije nego što je na kraju zaustavio u 10 rundi slabo cijenjenog Kasha Alija, a on također zna kako je to kad mu kažu da se treba povući.

Cinični promatrač mogao bi sugerirati da Joyce, koji pokušava obnoviti reputaciju narušenu uzastopnim porazima od Zhileija Zhanga, ima značajan razlog za obranu svog protivnika. Ipak, Joyce je iskreno govorio za BoxingScene: "Imao je puno borbi, ali to je njegova odluka ako želi nastaviti boriti se."

"Želi još par borbi. To je opcija na stolu, pa zato idem na to. Ovo je sport s čvrstim ljudima, a on je vrlo čvrst, i sam je rekao da ima još nekoliko borbi u sebi, pa mislim da i on zna da se približava vrijeme za kraj."

"U posljednjoj borbi ljudi su mi govorili da bih trebao u mirovinu, pa je to ista stvar. Radimo nešto što volimo raditi; to je karijera i posao koji ima svoje nagrade, i to je ono što nam daje motivaciju da nastavimo."

"Na kraju dana, to je njegova odluka. Ako želi i kada želi u mirovinu ili ne, to je na njemu. Želi se boriti, dovoljno je spreman i zdrav za borbu. Morate imati medicinski pregled svake godine; vidite doktora prije nego što uđete u ring. Ako mu je nešto pronađeno... Nema ništa što bi ga spriječilo da se bori, pa je to na kraju dana njegova odluka."

"On je nekoliko godina stariji od mene. Ali u sportu je od prije nego što sam ja počeo boksati, imao je mnogo borbi trošenja, habanja."

Joyce se obvezao trenirati u Las Vegasu pod vodstvom cijenjenog trenera Ismaela Salasa za subotnju borbu, nakon što se pripremao za Alija pod manje iskusnim Steveom Broughtonom, koji je prethodno također radio s Chisorom.

"Bit će to dva vrlo zabavna stila koja će se sudariti u sredini," nastavio je Joyce.

"On je jednostavno Chisora, zar ne? Već sam ga sreo nekoliko puta, ali on je smiješan lik, zar ne?"

Linker
07. rujan 2024 21:01