K1 i Boks

Na pomolu spektakularni teškaški okršaj: Fury će titulu svjetskog prvaka braniti u srpnju protiv Zhanga?

Zhang i Fury

 Instagram (zhilei Zhang, Tyson Fury)
Umjesto Usika i Ruiza, čini se da bi "Gypsy King" i njegov tim mogli dati prednost 40-godišnjem Kinezu

Dominantnom izvedbom kojom je, sredinom travnja, tehničkim nokautom pobijedio favoriziranog Joea Joycea (i oteo mu status obveznog izazivača po WBO-u), kineski boksač Zhilei Zhang plasirao se u gornji dom teške kategorije boksa (deveti prema BoxRecu). Osim toga, 40-godišnjak je došao u primarni fokus boksačke javnosti i postao jedna od glavnih tema kada se govori o "heavyweightu". Mnogi elitni teškaši sada bi htjeli odmjeriti snage s "Big Bangom", a ono što ga čini još privlačnijim jest činjenica da dolazi iz države koja broji preko 1,4 milijarde stanovnika, odnosno da bi potencijalni okršaj s njim mnogima mogao biti vrlo isplativ.

Jedan od zainteresiranih teškaša, po svemu sudeći, sada je i Tyson Fury. Iako se posljednjih dana naveliko spekuliralo o, s jedne strane, njegovom potencijalnom meču s Oleksandrom Usikom za ujedinjenje svih titula na bliskoistočnoj priredbi u prosincu, odnosno, s druge strane, o mogućem okršaju s Andyjem Ruizom za WBC naslov, čini se da će u cijeloj priči prednost dobiti - Zhang.

- Fokusiramo se na Kineza koji je pobijedio Joycea - rekao je Bob Arum, Furyjev kopromotor i čelni čovjek Top Ranka, u razgovoru za Ringside Reporter u subotu, pa dodao:

- Vjerojatno za srpanj. Pokušavamo to dogovoriti tijekom ovog vikenda.

Interes Zhanga za borbu s "Gypsy Kingom" nije upitan budući da bi ista predstavljala uvjerljivo najveći podvig u njegovoj karijeri, a sam je kineski teškaš u svom posljednjem javnom istupu, također, spominjao pregovore između dvaju tabora i srpanj kao potencijalni termin održavanja meča.

- Upravo sam se vratio sa svog odmora i svjež sam. Vjerujem da je moj tim već stupio u kontakt s Furyjevim timom. Idemo, Tysone! Ako ciljaš na srpanj, bit ću spreman za srpanj - rekao je tada osvajač srebrne medalje s Olimpijskih igara u Pekingu za iFL TV.

Iz svega navedenog može se zaključiti kako Zhang trenutno doista najbolje kotira među potencijalnim Furyjevim protivnicima, a u narednim ćemo danima saznati hoće li preliminarni pregovori polučiti ikakav uspjeh, odnosno konkretan zaključak. U ranijim se slučajevima pokazalo koliko je Fury težak pregovarač, stoga u njegovom slučaju, ali u profesionalnom boksu općenito, ništa ne treba uzimati kao činjenicu dok stvari ne postanu potpisane, odnosno službene.

Linker
24. travanj 2024 21:45