K1 i Boks

Najbolji kineski teškaš hospitaliziran nakon ludog meča u Miamiju: ‘Uočili smo zabrinjavajuće simptome‘

Zhilei Zhang vs. Jerry Forrest
 Screenshot (YouTube, DAZN)
‘Bilo nam je jasno da u drugoj polovici borbe više nije bio svoj‘

Najbolji kineski teškaš Zhilei Zhang (22-0-1) hospitaliziran je nedugo nakon neodlučenog meča s Jerryjem Forrestom.

Neporaženi Zhang završio je u bolnici zbog mjera predostrožnosti jer je u svlačionici poslije borbe pokazivao zabrinjavajuće simptome.

"Bilo nam je jasno da Zhang u drugoj polovici borbe više nije bio svoj. Iza njega je dobar pripremni kamp koji je uključivao visokokvalitetne sparinge. No, u svlačionici smo nakon meča primijetili zabrinjavajuće simptome i odveli ga u bolnicu gdje će provesti nekoliko noći. Dobra je vijest da su svi neurološki nalazi dobri. Međutim, pati od anemije, visoke razine enzima i zatajenja bubrega na niskoj razini što je možda uzrokovano ozbiljnom dehidracijom", objasnio je preko Twittera njegov menadžer Terry Lane.

Zhilei je, podsjetimo, prošlog vikenda u Miamiju bio veliki favorit i kao takav je i otvorio meč s Forrestom. Čak tri puta rušio je kineski boksač svog suparnika u prve tri runde, ali onda se ispuhao te jedva ostao na nogama do kraja meča. Kako je borba odmicala tako se Zhangova prednost na sudačkim karticama topila, a oduzimanje boda u devetoj rundi dovelo je Forresta na korak do neodlučenog ishoda. Sve što je Amerikanac tada trebao napraviti bilo je osvajanje 10. runde, što zapravo i nije bilo toliko teško protiv vidno iscrpljenog Kineza.

Sudačka odluka na kraju nam je kazala: 95-93 za Forresta i dva puta po 93-93.

Kadrove iz meča Zhang vs. Forrest pogledajte OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 21:26