K1 i Boks

Najperspektivniji američki teškaš iznenadio istupom: ‘Nisam ovdje zbog ostavštine, već samo zbog biznisa i novca!‘

Jared Anderson

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Želi boksati što češće i zaraditi što više

Jared Anderson je upravo tamo gdje želi biti u svojoj karijeri. U eri u kojoj je previše boraca željno utrkivati ​​se do vrha, 23-godišnji natjecatelj u teškoj kategoriji zadovoljan je boksanjem što je češće moguće i prikupljanjem plaća koje dolaze s tim zadacima. S tim zahtjevom dolazi njegova četvrta borba u jedva osam mjeseci, jer se suočava s Ukrajincem Andrijem Rudenkom.

“Osjećaj je odličan. Spreman sam ostati aktivan. Radujem se što ću proći kroz ovaj tjedan borbe, ponovno dobiti plaću i onda dobiti priliku za opuštanje", rekao je za BoxingScene.

Njegova stopa aktivnosti nije došla nauštrb njegove razine natjecanja. Anderson tek dolazi nakon pobjede od deset rundi nad bivšim IBF-ovim prvakom u teškoj kategoriji Charlesom Martinom 1. srpnja u svom rodnom gradu Toledu.

Niz od četrnaest mečeva nokautom u isto toliko profesionalnih mečeva prethodio je Andersonovom dugo očekivanom povratku kući. Bila je to noć prvih nastupa za ‘The Real Big Baby‘ koji nikada prije nije bio predvoditelj priredbe, borio se kod kuće, protiv bivšeg nositelja naslova, prošao je šest rundi ili prešao daljinu.

Sve se to promijenilo u njegovoj pobjedi u deset rundi, jednoglasnom odlukom sudaca nad Martinom (29-4-1, 25 KO), koji je prihvatio borbu s manje od dva tjedna otkaznog roka. Kazahstanac Zhan Kossobutskiy (19-0, 18 KO)—koji se sučeljava s Efeom Ajagbom nije uspio osigurati vizu na vrijeme kako bi ispoštovao borbu, ali Anderson je ipak nastavio show. Martin je nakratko zaprepastio neporaženog teškaša u petoj rundi i ponovno mu privukao pozornost u desetoj i posljednjoj rundi jer je prisilio borbu da ide do sudačke odluke.

Upravo sada je vrijeme da nastavi usavršavati svoje vještine i razvijati svoj brend do mjesta gdje drugi moraju doći k njemu za plaću koja će promijeniti karijeru, a ne obrnuto.

“Za mene se radi samo o tome da nastavim raditi. Bio sam glasan govoreći ovo - nisam u ovome zbog nasljeđa. U ovome sam zbog posla. Moram prehraniti puno obitelji. Još uvijek nemam djece, ali volio bih ih imati jednog dana. U tome sam s poslovne strane, održavam svoju obitelj sigurnom i zdravom i osiguravam da se cijela moja obitelj može osigurati financijski", zaključio je.

Linker
01. svibanj 2024 03:35