K1 i Boks

Najperspektivniji američki teškaš poslao upozorenje Filipu Hrgoviću: ‘Budi oprezan oko onoga što tražiš‘

Jared Anderson i Filip Hrgović

 Elsa/Getty Images/Profimedia, Nick Potts/pa Images/profimedia
Nadamo se kako će sljedeći protivnik Filipa Hrgovića biti Joshua za IBF-ovu titulu prvaka svijeta, a kako za sada stvari stoje, tako bi i trebalo biti

Filip Hrgović prošloga je tjedna došao do nove pobjede, a već je u prvoj rundi nokautirao Marka De Morija. Australski boksač ipak nije na Filipovoj razini što se vidjelo nakon nešto više od minute meča, te iako su Hrgovića kritizirali zbog izbora protivnika, on je rekao kako mu je ovo ionako bio meč čisto da ostane aktivan.

Hrgović sada čeka rasplet između Usyka i Furyja, a IBF je odavno najavio kako će u slučaju revanša, pobjedniku oduzeti titulu. Fury i Usyk su potpisali ugovor s obaveznim revanšom s obje strane, što bi značilo da ćemo gledati i drugi meč neovisno o ishodu prvog. To itekako ide na ruku našem najboljem boksaču jer bi se u tom slučaju borio protiv Joshue za upražnjenu titulu.

Spreman je Filip i na to da se cijela situacija opet zakomplicira i oduži, tako da je naveo nekoliko imena s kojima bi se rado borio ukoliko meč za IBF-ovu titulu ne bude njegov sljedeći meč. Među tim imenima je spomenuo i najperspektivnijeg američkog teškaša, Jareda Andersona, koji je Filipa upozorio:

‘‘Budi oprezan oko onoga što tražiš. Budi oprezan oko onoga što tražiš‘‘, kratko je Anderson napisao na svom Instagram profilu.

24-godišnji Anderson je do sada imao 16 nastupa, a nokautom je slavio u njih 15. Jedini meč kojeg nije uspio završiti prekidom se dogodio upravo ove godine, i to protiv Charlesa Martina u sedmom mjesecu. Nakon toga je ponovno nastupio te je nokautirao Andriija Rudenka, a za sada nema ugovoren novi nastup.

Nadamo se kako će sljedeći protivnik Filipa Hrgovića biti Joshua za IBF-ovu titulu prvaka svijeta, a kako za sada stvari stoje, tako bi i trebalo biti.

Linker
14. svibanj 2024 03:11