K1 i Boks

Najperspektivniji američki teškaš proziva Deontayja Wildera: ‘Sutra bih bio spreman za taj meč, on me ne može poraziti‘

Jared Anderson

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
24-godišnji ‘‘Big Baby‘‘ silno vjeruje u svoje sposobnosti

Američki boks kroz povijest dao je mnoštvo velikana u teškoj kategoriji. Velik je broj ponajvećih teškaša u povijesti koji dolaze upravo iz SAD-a, ali Amerikanci u ovom trenutku nemaju svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Ukrajinac Oleksandr Usyk u svom vlasništvu drži tri pojasa (IBF, WBO, WBA), a WBC-ov pojas trenutno je kod engleskog teškaša Tysona Furyja. Deontay Wilder posljednji je teškaški svjetski prvak koji dolazi SAD-a, a 24-godišnji Jared Anderson trenutno djeluje kao najperspektivniji američki teškaš i potencijalni svjetski prvak u budućnosti.

‘‘Big Baby‘‘ iza sebe ima 16 profesionalnih nastupa i jednako toliko pobjeda. WBO ga drži na četvrtom mjestu u poretku izazivača unutar teške kategorije, dok na WBC-ovoj i IBF-ovoj ljestvici Anderson okupira peto mjesto. Najniže je rangiran na WBA-ovom poretku teškaša i trenutno se nalazi na 13. mjestu.

Andersona sljedeći meč čeka ovaj vikend, točnije u noći sa subote na nedjelju. Ryad Merhy (32-2-0) bit će njegov sljedeći protivnik. Belgijac rodom iz Obale Bjelokosti u prošlom nastupu iznenađujuće je porazio Tonyja Yoku, a u dosadašnjoj karijeri samo je dvaput gubio. Merhy je opasan boksač, ali Jared Anderson u ovaj meč ipak ulazi kao velik favorit.

Ako je Jared predodređen za sam vrh, Merhy je ipak protivnik kojeg bi Anderson morao poraziti, a svjestan je toga i najperspektivniji američki teškaš. Naime, Jared već gleda prema sljedećim izazovima, a kao željenog protivnika naveo je svog sunarodnjaka, Deontayja Wildera.

‘‘Osjećam da se uspinjem jako dobro. Moj plan je da novac radi za mene i nakon boksačke karijere. Vrlo sam fokusiran na poslovnu stranu. Želim raditi bez da pritom moram fizički raditi. Plan je zaraditi što više novca.‘‘ započeo je Anderson u razgovoru za Boxing Scene, a zatim se osvrnuo na potencijalni meč s Wilderom.

‘‘Već sutra bio bih spreman za taj meč. Poštujem Deontay i smatram da posjeduje strašan udarac. Ali on me ne može poraziti i tu ću se zaustaviti. Ja sam daleko svestraniji boksač i uvjerljivo bih ga porazio.‘‘, poručio je samouvjereni Anderson.

Činjenica je kako Anderson trenutno ide uzlaznom putanjom, dok je Wilder najbolje boksačke dane ostavio iza sebe. Međutim, Wilder jednim udarcem može riješiti gotovo svaki meč, a Jared Anderson nije se borio s boksačem Wilderove razine. No, Ryad Merhy sljedeći je na redu, a Jared Anderson nakon tog meča može se okrenuti sljedećim opcijama i prilikama za iskorak.

Linker
26. travanj 2024 15:12