K1 i Boks

‘Ovo je grozno!‘ Najperspektivniji američki teškaš Jared Anderson upisao je novu pobjedu na vrlo neatraktivan način

Jared Anderson vs Ryad Merhy

 Mikey Williams/Top Rank
Sinoćnja boksačka priredba Top Ranka prenošena na ESPN-u ostala je u sjeni UFC-a 300, event je predvodio Jared Anderson

Teksaški Corpus Christi sinoć je bio dom boksačke priredbe pod okriljem Top Ranka i ESPN-a. Priredbu je predvodio glavni pulen Boba Aruma te najperspektivniji američki teškaš Jared Anderson (17-0, 15 KO). "Big Baby" ukrstio je rukavice s relativno poznatim imenom belgijskog boksa Ryada Merhyja (32-3, 26 KO). Belgijanac vuče korijene iz Obale Bjelokosti, a karijeru je prije većinom gradio u kruzer kategoriji s tek ponekim "avanturama" u teškoj kategoriji.

U 10 rundi mogli smo vidjeti zaista razočaravajuću predstavu za sve istinske obožavatelje "plemenite vještine". Meč je protekao u kakvoj takvoj dominaciji 24-godišnjeg američkog teškaša, dok je Merhy pokušao s tek nekim kombinacijama u trećoj i desetoj rundi. Belgijanac afričkih korijena držao je visok gard i veliku distancu jer je osjetno niži (181 cm). Samim tim, nije ni bio u prilici ozbiljnije zaprijetiti Amerikancu koji je držao osrednji tempo kako bi "glatko" osvajao poene posljedično i runde.

"Čovječe, ovo je grozno!" rekao je iskreno ESPN-ov komentator Tim Bradley. "Ne želim više nikada vidjeti Merhyja" zaključio je prijenos navedeni komentator koji je svojim tonom govora odavao veliko razočarenje.

Sudci su na kraju bodovali meč sljedećim brojkama: dva puta po 110-90 i jednom 99-91. Neiscrpnu statistiku udaraca CompuBoxa možete pogledati na ovom linku. Ryad Merhy inače je uzdrmao boksački svijet kada je u prošlom meču podijeljenom odlukom pobijedio olimpijskog pobjednika Francuza Tonyja "La Conquetu" Yoku (11-3, 9 KO). Francuzu je to treći poraz u nizu, zadnja pobjedu je imao još u drugoj polovici 2021. godine nad našim predstavnikom Splićaninom Petrom Milasom (16-1, 12 KO).

Na priredbi nazvanoj "Heavyweight DoubleHeader" nastupio je i perspektivni nigerijski teškaš Efe Ajagba (20-1, 14 KO), za kojeg se jedno vrijeme pričalo da je sljedeći protivnik našeg Filipa Hrgovića (17-0, 14 KO). On je podijeljenom sudačkom odlukom nanio poraz talijanskom predstavniku na američkom tlu Guidu Vianellu (12-2, 10 KO). Nigerijac koji je trenutno 22. na BoxRecovoj teškaškoj listi nastavlja tražiti put prema svjetskom vrhu nakon što je 2021. upisao poraz protiv Kubanca Franka Sancheza (24-0, 17 KO).

Linker
30. travanj 2024 02:42