K1 i Boks

Napokon je dogovoreno, Teofimo Lopez će titule braniti kod kuće u New Yorku

Teofimo Lopez vs. George Kambosos Jr. 
 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Sedmi put u karijeri trostruki svjetski prvak nastupit će u Madison Square Gardenu

Kad je Triller otkupio prava na organizaciju idućeg meča vlasnika tri svjetska pojasa prvaka lake kategorije, Teofima Lopeza, ova promocija smatrala je kako su na pravi način zagazili u svijet organizacije najvećih boksačkih mečeva. Nisu očekivali da će odmah shvatiti i koliko je to stresan te težak i na kraju podosta nezahvalan posao. Za početak, protivnika za Lopeza ipak nije bilo problem naći, George Kambosos Jr. istaknuo se kao prvi borac ljestvice IBF-a, promocije koja je u slučaju Lopeza imala pravo na odabir svog izazivača.

Meč je prvobitno bio najavljen za 5. lipnja, da bi onda bio pomjeren za dva tjedna kasnije pa otkazan, nakon što je Lopez obolio od COVID-a. Idući datum bio je 11. kolovoza pa nakon toga i 4. rujna, no sve je to propalo. Jednim velikim dijelom zbog toga što je Triller, radi mogućnosti meča pred punim stadionom, htio sve preseliti u Australiju, domovinu izazivača Kambososa, na što Lopez i njegov tim uz dogovoreni honorar nisu bili spremni pristati, posebno zbog karantene kojoj bi pri dolasku u Australiju morali pristupiti.

Iz Trillera je sad došla obavijest kako je meč napokon dogovoren te da bi danas ugovori trebali biti poslani objema stranama na potpisivanje. Kao lokacija odabran je Hulu Theater, manja dvorana unutar Madison Square Garden kompleksa u New Yorku. Bit će to ukupno sedmi dosadašnji nastup Lopeza unutar grada u kojem je rođen. Naime, on često ponosno naglašava kao je stanovnik Brooklyna.

Ujedno se tu radi o prvom Lopezovom (16-0, 12 KO) meču nakon listopada prošle godine i pobjede nad Vasylom Lomachenkom. Većina fanova nadala se revanšu tog ogled, no Ukrajinac nije u ugovor stavio klauzulu o revanšu, a Teofimu i njegovom timu taj meč trenutno nije bio zanimljiv.

Kambosos Jr. (19-0, 10 KO) je rijetko kojem fanu bio favorit za izazivača, budući da su se nadali međusobnom uparivanju nekih od novih mladih zvijezda kategorije (Devin Haney, Ryan Garcia, Gervonta Davis...). Australac je zapravo svoj put prema aktualnoj poziciji izgradio pobjedama nad manje poznatim boksačima, za početak u pravilu nastupajući kod kuće u Australiji. Ipak, tamo je izgradio zvjezdani status, a IBF je iz nekog razloga njegove pobjede odlučio više vrijednovati.

Lopez će biti veliki favorit, a iako je tek postao prvak, mnogim fanovima zamjerio se upravo zbog izbjegavanja revanša protiv Lomachenka, kao i nezainteresiranosti za dogovor meča protiv Devina Haneya, vlasnika jedinog elitnog pojasa koji mu nedostaje.

Linker
23. travanj 2024 22:12