K1 i Boks

Wilderov trener tvrdi: ‘Deontay će nokautirati Furyja unutar prvih pet rundi!‘

Deontay Wilder
 Larry Burton/Zuma Press/Profimedia
Nešto više od dva mjeseca dijeli nas od okončanja trilogije između Deontayja Wildera i Tysona Furyja

Unatoč teškom porazu koji je Deontay Wilder doživio protiv Tysona Furyja u veljači prošle godine, čini se kako Amerikancu i njegovom treneru Maliku Scottu ne fali samopouzdanja i vjere da će savladati Furyja u trećem međusobnom meču. Wilderov trener obećava puno bolju i unaprijeđenu verziju ''Bronze Bombera'' 09. listopada ove godine kada ponovno uđe u ring sa sjajnim Furyjem.

''Ovaj Deontay bi nokautirao onog starog Deontayja unutar dvije runde. On je sada deset puta fokusiraniji i trenira 100 puta jače. Prolazimo kroz jedan vrlo nasilan trening-kamp, a i njegov mentalitet odiše nasiljem. Ovo će biti najbolja verzija Wildera koju ste ikad vidjeli. Njegov borilački IQ je podcijenjen. On nije neki veliki, glupi tip koji samo baca desnicu.'', započeo je Malik Scott u razgovoru za Sky Sports te se potom dotaknuo Tysona Furyja i njegovih nedostataka.

''Fury se bori sa spuštenim rukama, a ponekad mu je i brada usmjerena visoko ka gore. Njega su u nokdaun slali tipovi koji udaraju slabije nego Deontay. On je vrlo ranjiv. Nikada nisam gledao Furyjevu borbu s razmišljanjem 'Vau, on je nepobjediv'. Fury izgleda dobro kada ima svoj dan, ali i dalje djeluje pobjedivo. Deontay će nokautirati Furyja u prvih pet rundi.'', dodao je Scott koji očito izuzetno vjeruje svom boksaču.

Možda se Wilder uistinu pojavi u najboljem izdanju do sada, no ne treba otpisati niti mogućnost dodatnog Furyjeva napretka. Englez je u zadnjoj borbi izgledao kao daleko bolji boksač, a Wilderu neće biti lako premostiti toliku razliku u vještini. Ipak, Deontay može svakog nokautirati u bilo kojem trenutku i sigurno nas čeka kompetitivnija i napetija borba od njihove prijašnje.

Linker
05. svibanj 2024 15:56