K1 i Boks

Napokon ugovoren meč za Usykovog nasljednika na tronu lakoteške kategorije

Briedis vs. Dorticos
 screenshot/YouTube
Druga sezona World Boxing Super Series turnira ovog će mjeseca napokon dobiti svog pobjednika

Gotovo dvije godine nakon što je prvim mečevima započeo, turnir lakoteške kategorije druge sezone World Boxing Super Series natjecanja napokon bi trebao biti gotov. Nakon što je turnir super lake kategorije završen u listopadu prošle godine, a onaj u bantamu mjesec dana kasnije, vrijeme je da i druga najteža divizija svjetskog profesionalnog boksa dobije svog prvaka, ovog puta po IBF-u i časopisu The Ring.

Do finala su došli Mairis Briedis i Yuniel Dorticos, nominalno najbolji tehničar i najubojiti nokauter kategorije u kojoj je donedavno vladao Oleksandr Usyk. Briedis je do finala došao preko Noela Gevora i Krystztofa Glowackog, dok je Dorticos savladao Mateusza Masternaka i Andrewa Tabitija. Pobjedniku turnira trebao je prvobitno pripasti i WBO pojas, no ta promocija je zbog dugog čekanja na održavanje finala od toga odustala te organizirala novi meč za prvaka, van turnira. No, činjenica je kako se upravo ovdje odlučuje tko je najbolji boksač svijeta do 90.7 kilograma, neovisno o tome tko su vlasnici preostalih pojaseva. Nakon otkazivanja mečeva dogovorenih za ožujak i svibanj, finale će se napokon održati 26. rujna u Münchenu.

Briedis (26-1, 19 KO) je trenutno prvoplasirani boksač ove kategorije prema Boxrecu i ujedno će biti favorit u ovom meču. Jedini poraz u karijeri do sada mu je nanio Usyk i to u polufinale prvog World Boxing Super Series turnira. Dorticos (24-1, 22 KO) je također bio polufinalist prvog turnira, kad je također doživio jedini poraz u karijeri, a bolji od njega bio je Murat Gassiev. Ovaj Kubanac jedan je od trenutno najjačih udarača svijeta, a 17 od svojih 22 nokaut pobjede odradio je unutar prve tri runde.

Pobjedniku će osim spomenuta dva pojasa pripasti i Muhammad Ali trofej.

Linker
14. travanj 2024 13:09