K1 i Boks

‘Ne možete reći da netko tko je bacio Furyja u nokdaun nije legitiman protivnik. Puno nam znači ovaj meč‘

 DANIEL LEAL Afp
‘Znamo da je vrlo lako moguće da ćemo gledati borbu Joshue i Furyja‘, kazao je Hearn

Promotor Eddie Hearn ne misli da je "slijep" na način na koji je Lennox Lewis to prikazao. Glavni čovjek Matchroom Boxinga i Anthony Joshua nedavno su se na društvenim mrežama osvrnuli na nadolazeću borbu protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua 8. ožujka u Rijadu.

Lewis je osudio Hearna jer stoji iza Joshue protiv Ngannoua, pogotovo nakon što je Hearn ismijao WBC prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja jer se prošlog listopada odlučio boriti protiv Kamerunca kojemu je to bio profesionalni debi.

Odgovarajući Lewisu, Hearn je u nedavnom intervjuu rekao da optužba za licemjerje za podržavanje "crossover" borbe između Joshue i Ngannoua nije valjana jer se "Predator" istaknuo kao dobar boksač. Ali sve je to nevažno, rekao je Hearn, jer razlog zašto se borba događa je jednostavno zato što je Turki Alalshikh to želio. Alalshikh, štoviše, želi upariti pobjednika meča Joshue i Ngannoua s boljim iz borbe Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

"Ne možete reći da netko tko je bacio Furyja u nokdaun nije legitiman protivnik. Rekao sam Lennoxu da je jedan od velikih razloga zbog kojih idemo u tu borbu taj što nam je Alalshikh rekao da se pobjednik te borbe bori protiv pobjednika meča Fury-Usyk. Dakle, dobivamo izravnu šansu za meč Fury-Joshua tako da nam ovo podosta znači", nedavno je Hearn izjavio u razgovoru za Boxing Social.

Linker
14. svibanj 2024 15:51