K1 i Boks

‘Ne vidim zašto se Joshua i Wilder ne bi mogli boriti. Iščekivanje nije na razini, ali koga uopće briga?‘

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/afp/profimedia
Bivši svjetski prvak podosta je impresioniran nastupom Joshue

Bivši svjetski prvak u tri divizije, Badou Jack, bio je uz ring prošle subote navečer u Saudijskoj Arabiji, gdje je svjedočio velikom "Danu obračuna" u Rijadu.

U glavnoj borbi večeri, bivši dvostruki prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua pobijedio je i zaustavio Otta Wallina u pet rundi. Sunaslovna borba pružila je pravo malo iznenađenje jer je Joseph Parker nadboksao Deontaya Wildera u dvanaest rundi i osigurao pobjedu jednoglasnom odlukom.

Parkerova pobjeda bila je neočekivana, budući da je već bio dogovor da se Joshua i Wilder sudare na dan ožujka u Saudijskoj Arabiji. Jack priznaje da je bio jedan od mnogih koji nisu očekivali da će Parker doći do pobjede.

"Nisam očekivao to, ali Parker je bivši svjetski prvak. On nije lak protivnik ni za koga", rekao je Parker za IFL TV.

Međutim, i dalje je zainteresiran za obračun između Joshue i Wildera.

"I dalje to želim gledati. Iščekivanje nije na razini, ali koga uopće briga? Ne vidim zašto se ne bi mogli boriti."

Što se Joshue tiče, mnogi su očekivali da će mu Wallin zadati mnogo problema. Švedski borac imao je jedan poraz u karijeri od aktualnog WBC svjetskog prvaka Tysona Furyja. Ipak, borba je bila poprilično jednostrana, a Jack je bio impresioniran nastupom britanske zvijezde.

"Mislim da je to bila jedna od njegovih najboljih borbi u karijeri. Ponosan sam na njega. Bila je to dobra borba. Morate poštovati ono što je ispred vas, a ne gledati unaprijed. Većina ljudi smatra da je ‘AJ‘ imao težu borbu od Wildera, ali pogledajte što se dogodilo. Sjajan nastup", zaključio je.

Linker
22. travanj 2024 06:40