K1 i Boks

Nekadašnji prvak tvrdi da bi Ngannou mogao izazvati skandal u meču s Furyjem: ‘Sposoban ga je ubiti, morali bi ga upucati!‘

Tyson Fury vs. Francis Ngannou 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ngannou se vrlo vjerojatno neće u boksačkom meču Furyju baciti u noge i ugušiti ga na podu, tako da Fury nema straha od tog scenarija

Kada je u pitanju nadolazeći meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, dojam je kao da tu već postoji konsenzus u borilačkoj javnosti. Malo tko Ngannouu daje ikakve šanse protiv prvaka Furyja, a činjenica da će mu ovo biti boksački debi mu nikako ne ide u prilog. Ako ništa drugo, ostvarit će svoju veliku želju te će zaraditi puno novca, ali kompetitivnost ovog meča je upitna.

No, bivši prvak David Haye, koji je inače poznat po svojim često kontroverznim izjavama, se naravno ne slaže. On itekako vidi opasnost koju Ngannou predstavlja za Furyja, međutim ne nužno boksačkim vještinama:

‘‘Tko može zaustaviti Ngannoua? Ako se naljuti, sruši Furyja i zaključa ‘RNC‘, tko ga može zaustaviti? Vjerojatno ga može i ubiti na taj način. Tko ga fizički može skinuti s Furyja? Morali bi ste ga upucati ako to želite učiniti, eto koliko je fizički on snažan‘‘, rekao je Haye za Seconds Out.

Usporedio i ovaj meč s onim između McGreogra i Mayweathera:

‘‘Ovo je teškaški boks, još Ngannou nikad nije imao boksački meč. To se ne može usporediti. McGregor je imao barem nešto amaterskog iskustva, a meč je izgledao legitimno zato što je Floyd to dopustio. Sada ćemo vidjeti koja je razlika između boksača i MMA boraca‘‘, objasnio je.

Ngannou se vrlo vjerojatno neće u boksačkom meču Furyju baciti u noge i ugušiti ga na podu, tako da Fury nema straha od tog scenarija. Idućega mjeseca ćemo konačno vidjeti ovaj meč, a ukoliko Ngannou uspije pogoditi Furyja nečim, bit će to neviđena senzacija.

Linker
12. travanj 2024 06:52