K1 i Boks

Nema klauzule o revanšu: Kambosos želi titule braniti u Australiji, poznato je i što planira Teofimo

Teofimo Lopez iGeorge Kambosos

 Al Bello/Getty Images/AFP
Sve smo bliže meču za apsolutnog prvaka lake kategorije profesionalnog boksa

Puno toga promijenilo se onog trenutka kad je George Kambosos Jr. dobio u svoje vlasništvo pojaseve WBO, WBA i IBF prvaka lake kategorije. Na neki način se ista oslobodila Teofima Lopeza, za kojeg se činilo kako je previše poletio sa svojim zahtjevima i da će se teško održati meč za apsolutnog prvaka dok god je on u igri kao jedan od nositelja pojaseva.

Kako je sad ostao bez njih, jasno je da su stvari drugačije. Također je važno navesti kako s Kambososom nije bilo dogovorene klauzule o revanšu. To sve iz jednog vrlo jednostavnog razloga. Teofimo će i službeno preseliti u super laku kategoriju (do 64 kg), onu u kojoj postoji apsolutni prvak. To je Britanac Josh Taylor. Takve namjere potvrdio je njegov otac, Teofimo Lopez stariji.

"Mi svakako odlazimo u kategoriju do 64 kilograma. Odradit ćemo meč u veljači, a onda se boriti protiv Josha Taylora. Ovaj meč ne mijenja baš ništa", rekao je kako je zapravo to bio plan od početka, osvrnuvši se na poraz njegovog sina:

"Svi znaju da je Teofimo pobijedio u tom meču. I svi su bili uznemireni, negodovali su na odluku. Ovaj poraz je sranje. Ja bih ga bodovao 10-2 ili 9-3. No, mi ćemo nastaviti raditi što smo radili, rasprodavati ovakve dvorane. Ne krivim svog sina. Predugo smo u ovoj kategoriji, osam godina, vrijeme je da se podignemo."

Lopezu su se možda neke stvari pomiješale u glavi. Negodovanje publike nije se pojavilo nakon odluke nego nakon što je njegov sin oduzeo mikrofon novac prvaku da bi iznio sve dojmove.

Što se tiče Kambososa, on ima zacrtan plan. Otići će već nadolazećeg vikenda u Las Vegas, gdje će prisustvovati priredbi koju Devin Haney predvodi mečem protiv JoJo Diaza. Kako je Haney vlasnik preostalog pojasa prvaka, automatski je Kambososov itekako poželjan protivnik.

"Naravno da me zanima taj meč, no on se mora održati u Australiji. Išao sam najtežim putem, prolazio sam kroz puno toga izvan svog doma. Sad imam sve po što sam došao. Ako žele svoju priliku, neka dođu kod mene", rekao je Kambosos.

Čini se kako bi George svoju želju mogao ispuniti, a opcije za protivnika su dvije. Prva je naravno Haney, koji prije toga mora odraditi svoj posao protiv Diaza. Druga je naravno Vasiliy Lomachenko, kojem Teofimo nije dao priliku da vrati pojaseve u svoje vlasništvo. George bi tu mogao biti otvoreniji, posebno ako neka od organizacija čije pojaseve posjeduje odlučiti Ukrajinca proglasiti obaveznim izazivačem.

Linker
19. travanj 2024 01:19