K1 i Boks

Neporaženi teškaš Fabio Wardley se probija na veliku pozornicu kao predborba Joshue i Franklina

Fabio Wardley 

 Ian Bines/Shutterstock Editorial/Profimedia
Karijeru mu postepeno gradi Dillian Whyte

Večeras nas čeka jedan teškaški boksački spektakl u vidu povratka bivšeg svjetskog prvaka Anthonyja Joshue protiv ratobornog Jermainea Franklina. No, osim spomenute dvojice u ring će kao predborba Joshui i Franklinu nastupiti još dva sjajna teškaša. Jedan od njih je britanska teškaška nada Fabio Wardley (15-0-0) koji se trenutno nalazi na 26. mjestu na BoxRec ljestvici.

Fabio Wardley je do sada nanizao nekoliko jačih imena kao što su Nathan Gorman, Nick Webb i Eric Molina, no još se ipak nije susreo ni sa kime iz top 50. Njegov večerašnji protivnik bit će Michael Polite Coffie, američki teškaš koji je do prije 2 godine slovio za veliku nadu, no tada je njegov ‘hype‘ ugasio Jonathan Rice, boksač koji je svakome teškašu pružio žestoki otpor, te ugasio nekoliko ‘hypeova‘.

Tako je Coffie u posljednje dvije godine poražen u tri navrata; dva puta protiv Ricea, te u posljednjem meču protiv Gurgena Hovhannisyana (4-0-0). Protiv Wardleya ulazi kao veliki ‘underdog‘, no kao što svi znamo teškaši uvijek imaju šansu iznenaditi. Zanimljivost je to što je meč protiv Wardleya prošle godine pokušao dogovoriti i naš teškaš Agron Smakići, no ti pregovori su u međuvremenu propali.

Wardley je kao i naš Alen Babić jedan od boksača iz tima Dilliana Whytea. Dillian mu karijeru gradi postepeno, no već sada se mladi Britanac pokazao kao impresivan boksač, ali i kao nokauter koji je u svojih 15 nastupa čak 14 protivnika završio nokautom. O kakvom se boksaču radi možete pogledati u borbi protiv Nathana Gormana (19-2-0) kojeg je završio prekidom u trećoj rundi.

Linker
14. travanj 2024 21:20