K1 i Boks

Ngannou je boksao i prije meča s Furyjem, još 2015. je ušao u ring s poznatim teškašem: ‘Prebili smo jedan drugog!‘

Carlos Takam i Francis Ngannou

 Screenshot/Facebook
‘Predator‘ je prije devet godina odradio ekshibicijski boksački meč s Carlosom Takamom

Iako je karijeru izgradio kao MMA borac i jedan od najdominantnijih UFC-ovih teškaških prvaka, Francisa Ngannoua ovih se dana gotovo isključivo spominje u boksačkom kontekstu. "Predator" je uzdrmao boksački svijet svojom izvedbom protiv Tysona Furyja, a sada je pred njim i obračun s Anthonyjem Joshuom, no zanimljivo je da, unatoč tome što je s "Gypsy Kingom" odradio svoj debi u profesionalnom boksu - to nije bio prvi ulazak u ring za kamerunskog nokautera.

Ngannou se, naime, 2015. godine u Francuskoj borio protiv sunarodnjaka Carlosa Takama u ekshibicijskom meču održanom u Francuskoj. Bilo je to neposredno prije nego je u prosincu iste godine potpisao za UFC, kada je kao široj javnosti potpuno nepoznat borac u svojoj borilačkoj biografiji imao MMA omjer 6-0.

Takam je, s druge strane, tada već bio poprilično etablirano boksačko ime, s 35 profesionalnih mečeva iza sebe, u kojima je upisao 33 pobjede, jedan neriješen rezultat i jedan poraz - od Aleksandra Povetkina. Ekshibicijski meč između Ngannoua i Takama završio je, kao i obično kada su posrijedi mečevi ekshibicijske prirode - neriješenim ishodom - no čini se kako se dvojica sunarodnjaka te 2015. nisu štedili u ringu.

"Takam i ja smo odradili ekshibicijski boksački meč u Francuskoj i prebili jedan drugoga. Daleko smo dogurali, brate moj", napisao je Francis u objavi na društvenim mrežama kojom se prisjetio tog davnog obračuna.

Takam i Ngannou surađuju još od travnja 2014. godine, kada se Francis pridružio dvorani u kojoj je njegov sunarodnjak trenirao. Mogli bismo reći da je svoje prve ozbiljnije boksačke korake napravio upravo s Takamom, pa ne čudi stoga da je upravo u njemu pronašao i sparing partnera uoči meča s Furyjem.

Linker
25. travanj 2024 07:13