K1 i Boks

Ngannou je dobio ono što je tražio! Službeno je potvrđen meč između njega i Tysona Furyja!

Francis Ngannou

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije kasnije ove godine odradit će boksački meč protiv ‘‘Gypsy Kinga‘‘

Vrlo jasan bio je Francis Ngannou prilikom pregovora oko novog ugovora s UFC-om. Tadašnji prvak UFC-ove teške kategorije tražio je da mu UFC omogući nastup u boksačkom meču, ali čelni ljudi UFC-a nisu htjeli pristati na njegove zahtjeve.

Ngannou je na koncu napustio UFC, potpisao je za PFL, ali njegova potraga za velikom boksačkom borbom nastavila se i nakon potpisa za PFL. Francis je u očima mnogih već polako postajao ‘‘predmetom sprdnje‘‘ i sve je manje bilo onih koji su vjerovali da će uspjeti ugovoriti veliki boksački meč.

Od danas možete prestati sumnjati, jer Ngannou je službeno ugovorio meč protiv Tysona Furyja! Da, dobro ste pročitali. Francis Ngannou i Tyson Fury odradit će boksački meč 28. listopada (10. mjesec) ove godine. Borba će se održati u Saudijskoj Arabiji, točnije u Riyadhu.

Nažalost, više detalja o samom meču trenutno nije poznato. Proteklih tjedana spominjalo se kako će ovaj meč biti ezibicijski, s pregršt pravila koja se neće svidjeti fanovima. Zasad nije poznato na koliko rundi će se održati ovaj meč, hoće li biti egzibicija ili službeni meč za WBC-ovu titulu i kakva će točno pravila biti.

Ne sumnjamo da će svi detalji jako brzo biti otkriveni, a čim postanu javno poznati, naravno da ćemo vas izvijestiti o tome. Zasad možemo samo reći kako je Francis Ngannou ušutkao kritičare. Mnogi su se naslađivali proteklih mjeseci i tvrdili su da je napravio pogrešku odlaskom iz UFC-a.

Ali Ngannou je ustrajao i došao je do svega što je tražio. Ugovor s PFL-om djeluje odlično za Ngannoua, a i taj toliko očekivani boksački meč ipak će se dogoditi. Ne samo da je Ngannou uspio ugovoriti boksački meč, nego će boksati protiv Tysona Furyja, boksača koji je uz Oleksandra Usyka najbolji teškaš na svijetu u ovom trenutku.

Čestitke Francisu na ustrajnosti, dokazao je da se vrijedi boriti za svoje snove.

Linker
17. travanj 2024 01:34