K1 i Boks

Službeno je! Mike Tyson pomagat će Ngannouu u pripremama za Furyja, kamerunski nokauter dobio sjajnog trenera za svoj kamp

Mike Tyson

 ADAM DELGIUDICE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Adam Delgiudice/zuma Press/profimedia
‘Volio bih to učiniti, bilo bi cool‘, izjavio je nedavno Tyson kada su ga pitali o ovome

Prošlo je već neko vrijeme od službenog dogovora meča između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja, ali reakcije javnosti ne prestaju. Dosta često fanovi ili beskompromisno podržavaju ili najstrože osuđuju ovaj meč, ali se u jednoj stvari većina ipak slaže; a to je da ovaj meč nema nikakvu sportsku vrijednost.

Bez obzira na to, zasigurno će biti zanimljivo gledati sve ono što nam oko tog meča slijedi, a na kraju i sam meč. Legendarni Mike Tyson je rekao da je spreman pomoći Ngannouu u pripremama za Furyja te izgleda da ni Francis ne bi imao apsolutno ništa protiv, a sada je to i službeno potvrđeno.

Naime, kako prenosi poznati boksački novinar Michael Benson, dogovor je postignut te će Tyson pomagati Ngannouu u pripremama za Furyja. Uskoro će se priključiti kampu, a doznaje se da će biti i u kutu kamerunskog nokautera 28. listopada (deseti mjesec) kada će se odviti ovaj pomalo sulud boksački meč.

‘‘Fury je rekao puno stvari, ali bolje bi mu bilo da se priprema za 28.10. jer ako me ne shvati ozbiljno, to bi mu mogla biti najveća životna greška. Mislim da bi mi nekoliko savjeta Mikea Tysona koristilo, ali također možda i Lennoxa Lewisa. Volim taj stil boksa, jako je jednostavan ali efikasan. Jedan ili dva udarca, klasik ali jako dobar‘‘, rekao je ranije Ngannou, a nakon toga se oglasio i Tyson:

‘‘Volio bih to učiniti, bilo bi cool. Fury je dugi udarač, tako da mu morate ući unutra s jakim udarcima. Kada on počne bacati, budite spremni", rekao je legendarni boksač koji će zasigurno udijeliti dobre savjete Kameruncu, no vidjet ćemo hoće li mu to išta pomoći protiv najboljeg teškaša svijeta.

Linker
30. travanj 2024 05:12