K1 i Boks

Ngannou napada organizatore i Joshuu: ‘Oni rade ovakve trikove da te umore‘

Francis Ngannou

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutter/Shutterstock Editorial/Profimedia
Kamerunac se ne može pomiriti s porazom i smatra da su se odvile zakulisne igre

Prije nešto manje od dva tjedna, svjedočili smo boksačkom spektaklu u Rijadu gdje su se jedan protiv drugoga borili Francis Ngannou i Anthony Joshua. Kameruncu je ovo bio drugi pokušaj u boksu i sada već znamo kako je to završilo, no ‘‘Predator“ nikako ne može prihvatiti poraz i ovoga puta govori da je namjerno bio umaran prije borbe.

Svoj komentar na borbu dao je za ‘‘MMA Hour“:

“Doveli su me u arenu vrlo rano, otprilike u 22:30h, a onda kada smo stigli u arenu, rekli su mi da se trebam boriti oko 1:45h ujutro, a onda su oko 1h ujutro došli u svlačionicu i rekli da Joshua još uvijek nije ni stigao.“

“Mislio sam si: ‘Pa borimo se u isto vrijeme‘, ali iz nekog razloga sam bio tamo za borbu najmanje dva sata prije njega. Čak smo i tijekom tjedna morali ići na različita mjesta i čekati. Dewey Cooper (Francisov trener, op.a.) rekao je: ‘oni rade ovakve trikove da bi te umorili.‘”

Naknadno je upitan od strane Ariela Helwanija je li bio nervozan prije ove borbe s Joshuom s obzirom na to da bi pobjednik potencijalno napao svjetsku titulu, na što Ngannou odgovara kako mu je veći pritisak bio u prvom boksačkom meču s Tysonom Furyjem.

“Ne, nisam, zapravo nikada nisam ni tražio priliku za titulu, no dobro je da je bila tu, ali nisam jurio za njom. Imao sam veću tremu za borbu s Tysonom, to mi je bio prvi put da se borim nakon dvije godine. Bio je to moj prvi boksački meč. Ovaj put sam imao puno bolji trening kamp.”

„Predator“ nam je prošli tjedan otkrio kako nije gotov sa ‘‘slatkom znanosti‘‘ te smatra da mu je boks ostao dužan. Njegov povratak u boks je neizbježan, no pitanje je kada će se vratiti u MMA, ako će se uopće vratiti.

Linker
23. travanj 2024 04:07