K1 i Boks

Eddie Hearn reagirao na izlike Francisa Ngannoua: ‘Razočaravajuće, trebao bi znati bolje‘

Eddie Hearn

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Promotor Anthonyja Joshue kritizirao je Francisa

Britanski promotor, Eddie Hearn uzvratio je udarac Francisu Ngannouu (0-2) nakon što je Kamerunac za svoj poraz od Anthonyja Joshue (28-3, 25 KO) okrivio uvjete van ringa.

Ngannou je šokirao svijet kada je prošle godine ostavio kavez i započeo boksačku karijeru te u svom debiju skoro porazio Tysona Furyja (34-0-1, 24 KO). Očekivanja su bila podignuta i unatoč tomu što je i dalje bio ‘‘underdog“, dio fanova nije ‘Predatora“ otpisao kao mogućeg pobjednika u meču protiv Joshue.

Sve je to ‘‘izletjelo kroz prozor‘‘ kada su borci zakoračili u ring, ranije ovog mjeseca. Joshua je bez problema riješio bivšu superzvijezdu UFC-a brutalnim nokautom u drugoj rundi.

Međutim, nakon njihove borbe, Ngannou je podijelio svoje mišljenje i otkrio kako vjeruje da mu namjerno nisu pružili dobre uvjete pred sam meč.

“Bio sam zbunjen. Zaista je malo razočaravajuće, rekao je da su ga doveli u arenu sat ranije, tko su oni? Rekao je da su to napravili kako bi ga izmorili za borbu, to stvarno može reći samo neiskusan boksač, trebao bi znati bolje“, rekao je Hearn za Boxing Social.

Promotor Matchroom Boxinga bio je izrazito nezadovoljan izjavom bivšeg UFC prvaka, te je poručio da na kraju dana većinu odluka donosi borac i njegov tim.

“Dobijete svoje vrijeme, koje je idealno vrijeme u kojem bi vas organizator htio i TV kuća htjeli tamo, a vi sami odlučite kada će te doći. Neki borci vole doći tri sata prije, neki sat vremena prije, sve ovisi o borcu“, objasnio je Hearn te dodao:

“Ako je AJ-u rečeno na primjer da ‘želimo da budeš tamo u 10 sati‘, a znamo da se tučnjava događa u 1 ujutro, onda bi on sigurno došao malo kasnije, jer se ne želi motati po dvorani tako dugo“, zaključio je.

Nakon pohoda Kamerunca na svijet boksa u posljednjih šest mjeseci, Ngannou bi se mogao napokon vratiti MMA-u. PFL ima spremnog Renana Ferreiru kao njegovog sljedećeg protivnika, ali Ngannou se još uvijek nije u potpunosti oprostio s boksom.

Linker
26. travanj 2024 03:17