K1 i Boks

Ngannou otkrio s kim želi ući u ring: ‘Volio bih odraditi meč s njim u Africi, to bi bila velika stvar‘

Francis Ngannou

 Instagram/Francis Ngannou
Prije debija pod okriljem PFL-a, ‘Predator‘ će najprije odraditi borbu u boksu

Kao što je u utorak objavljeno, Francis Ngannou potpisao je ugovor s PFL-om i tijekom sljedeće godine debitirat će pod okriljem te organizacije. NY Times je, međutim, borilačkoj javnosti otkrio i ugovornu stavku prema kojoj će bivši UFC-ov prvak, prije spomenutog debija, a sukladno svojim ranijim željama - odraidti i boksački meč. O svojim boksački planovima sada se izjasnio i sam "Predator", istaknuvši s kim bi volio odmjeriti snage među konopcima.

"Razmišljali smo o Anthonyju Joshui. Do sada smo uspjeli održati razgovor samo s Deontayjem Wilderom, ali voljeli bismo odraditi borbu s Anthonyjem Joshuom", rekao je Ngannou za DAZN MMA Show, pa nastavio:

"Jednom smo razgovarali s Eddiejem Hearnom, ali to je bilo kada se Joshua trebao boriti protiv Jermainea Franklina. Ako uspijemo organizirati taj meč u Africi, to bi bila velika stvar. Mislim da je borba u Africi nešto što će uzbuditi Joshuu. Neki od najlegendarnijih boksačkih mečeva u povijesti održali su se na afričkom kontinentu.

Podsjetimo, Hearn je prošlog mjeseca, gostujući u MMA Houru, već rekao kako bi volio organizirati borbu za Ngannoua.

"S njegovim boksačkim sposobnostima i boksačkim pedigreom, on se ne može ni za milijun godinama nadmetati svojom tehnikom i vještinama, ne samo s AJ-em, već s bilo kojim teškašem iz TOP 20. Ali razlika u toj diviziji u tome je što Ngannou može nekoga nokautirati", rekao je tom prilikom čelni čovjek Matchrooma.

Hoće li, na koncu, svog pulena doista upariti s Ngannouom, ostaje nam za vidjeti. Može li kamerunski nokauter u eventualnom meču s Joshuom šokirati boksački globus i "ugasiti" bivšeg svjetskog prvaka? Vrlo teško, ali mnogi bi platili da to saznaju - a to je okolnost koja bi u cijeloj priči mogla biti presudna.

Linker
23. travanj 2024 03:30