K1 i Boks

Ngannou reagirao na privremenu titulu bivšeg timskog kolege: ‘Vidimo se uskoro mladiću‘

Francis Ngannou
 Andrew H. Walker/Shutterstock Editorial/Profimedia
Iduća borba za titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije donijet će sudar bivših timskih kolega

Pobjedom nad Derrickom Lewisom na UFC 265 priredbi, Ciryl Gane postao je privremeni prvak UFC-ove teške kategorije. To ujedno znači i idući protivnik prvaka, Francisa Ngannoua, a njihova borba trebala bi se svakako održati još ove godine.

Naravno da je Ngannou pratio borbu 30-godišnjeg Francuza, s kojim je neko vrijeme dijelio dvoranu, onu u kojoj se izgradio kao borac. Tako je nakon završetka iste te kratke Ganeove poruke, istu prokomentirao putem Twittera.

"Impresivan nastup Ganea. On je sad legitimni izazivač. Vidimo se uskoro mladiću. Kad nešto znaš, onda to znaš", napisao je Ngannou, uz pomalo nejasnu svrhu i poruku posljednje rečenice. Naravno, ovime legitimni izazivač potvrdio je kako privremenu titulu ne prihvaća, što je već ranije dao do znanja.

Ngannou je bio prvi UFC projekt trenera Fernanda Lopeza, ali pariški MMA Factory tim je napustio u ljeto 2018. godine, nakon što je povezao poraze protiv Stipe Miočića i Derricka Lewisa. Trenutno je član Xtreme Couture tima u Las Vegasu.

Gane je nedavno izjavio kako Francisa poznaje iz dvorane, ali da nisu puno radili zajedno, budući da je on tek počinjao s MMA-om kad je Francis već bio zvijezda. Zapravo, prvu profesionalnu borbu Gane je odradio 2. kolovoza 2018. godine, kad je Francis već napustio tim. U samo tri godine došao je do privremene titule i na korak do one prave, bez da ga je itko u deset dosadašnjih profesionalnih borbi ugrozio. Impresivno!

Linker
24. travanj 2024 12:09