K1 i Boks

Ngannouov trener Joshuu vidi kao lakši zadatak nego što je to Fury: ‘Francis će te naći, on nije boksač poput Furyja‘

Eric Nicksick (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Instagram (eric Nicksick)
Unatoč tome što više nije prvak, Joshua je sve samo ne bezopasan boksač kojeg se može podcijeniti

Francis Ngannou će 8. ožujka imati svoj novi veliki boksački meč, a bivši prvak Anthony Joshua bit će njegov novi protivnik. Rijetki su očekivali da će Ngannou ovako zabljesnuti na teškaškoj sceni te da će u dva nastupa boksati protiv takva dva imena, no očito ništa nije nemoguće za takvoga sportaša.

Vjeruje Ngannou u pobjedu nad Joshuom, a u to vjeruje i njegov trener, Eric Nicksick. Nicksick je uvjeren kako će Francis u trećem mjesecu ponovno šokirati svijet, a u razgovoru za MMA Fighting je rekao i na koji način to namjeravaju učiniti:

‘‘Gledajte, neću sada sjediti ovdje i govoriti kako je Joshua izgledniji da će biti nokautiran nego što je to bio Fury, ali mogu reći da je on stilski puno pogodniji da ga Francis pronađe. Tyson je dobar što se tiče kretanja, kutova, ali i izbjegavanja udaraca općenito. Upravo je to razlog zašto smo pokušavali više iskoristiti kontrolu ringa i na neki način mu ograničiti kretanje‘‘, rekao je Nicksick pa nastavio:

‘‘Imam osjećaj da će Joshua više biti u dometu. On je više discipliniran borac koji se skriva iza prednjeg direkta, ali osjećam da će njega biti puno lakše naći i da ga nećemo morati naganjati i skraćivati distancu. Francis će te pronaći‘‘, dodao je.

Unatoč tome što više nije prvak, Joshua je sve samo ne bezopasan boksač kojeg se može podcijeniti. Joshua i dalje posjeduje odlične vještine i jako snažan udarac, te ukoliko se ‘‘u glavi‘‘ pojavi onaj pravi, Ngannou bi mogao imati dosta tešku noć.

Linker
09. svibanj 2024 14:51