K1 i Boks

Ngannouov trener u planu za Furyja spomenuo Miočića i Wildera: ‘Moramo raditi te stvari, boksači ih rijetko vide!‘

Stipe Miočić i Francis Ngannou

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Eric Nicksick povukao je paralelu s Brončanim bombarderom, a razloge za optimizam pronašao je i u drugom meču između Francisa i Stipe

Nadolazeći okršaj između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua jedna je od glavnih tema u borilačkom svijetu još otkako je, prije dva tjedna, i službeno potvrđeno da su "Predatorove" želje uslišene, te da će 28. listopada debitirati u boksačkom ringu. Ispisano je mnogo kartica novinskih tekstova na tu temu, brojni borci i analitičari iznijeli su svoje mišljenje o toj borbi, a sada se oglasio i Eric Nicksick, Ngannouov glavni trener, te govorio o taktici koju on i njegov pulen planiraju primijeniti protiv "Gypsy Kinga".

Nicksick je svjestan kako Ngannou ne može ugroziti svjetskog WBC prvaka tako da se prilagođava njegovoj "igri", već vjeruje kako njegova prilika leži u nekonvencionalnom pristupu boksu.

"Ne osjećam da bi trebalo biti na nama da izađemo i pokušamo nadboksati Furyja, mislim da to nije pravi pristup. Netko će možda reći: ‘Pa što bi drugo trebao učiniti, u boksačkom si ringu‘, ali taj onda stvarno ne razumije o čemu pričam. Ako ćeš izaći tamo i pokušati izmjenjivati direkte s ovim tipom, nadmašiti ga brzinom i tehnikom, onda češ imati problema", rekao je Nicksick u razgovoru za Submission Radio.

Ngannouov glavni trener vjeruje u razornu moć Kamerunčevih "divljih" udaraca koji bi mogli napraviti razliku, a u tom je kontekstu povukao paralelu i s onim što je Deontay Wilder svojevremeno isporučio protiv Furyja. Osim toga, Nicksick je spomenuo i taktičku prilagodbu koju su napravili za Ngannouovu drugu borbu protiv Stipe Miočića, a u kojoj također pronalazi razloge za optimizam uoči boksačkog okršaja protiv Furyja.

"Ono zbog čega je Wilder postigao uspjeh jest to što je pomalo nekonvencionalan, njegovi udarci dolaze iz različitih kuteva, on radi stvari koje nisu uobičajene za boks. Takve stvari moramo raditi i mi, moramo imati drugačiji pristup. Neke od tih stvari smo radili i u borbi sa Stipom, vidjeli ste da je Francis pogađao udarce iz različitih kuteva i iz koraka. Mislim da će te stvari biti vrlo važne za nas, na njima smo radili u MMA-u, i tamo su bile uspješne, a konvencionalni boksači ih ne vide često", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 09:21