K1 i Boks

Nikola Todorović debitirao pobjedom u Gloryju, rutinski je slavio protiv veoma iskusnog Karima Ghajjija

Nikola Todorović

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, NIKOLA TODOROVIć)
Srpski borac sjajno je kontrirao gotovo svaki pokušaj Ghajjija

Svoj debi u najjačoj kickboksačkoj organizaciji odradio je Srbin Nikola Todorović (26-3-0 uoči meča), 25-godišnji velteraš debitirao je borbom protiv domaćeg borca Karima Ghajjija (103-17-1 uoči meča), a borba se održala u velter kategoriji (-77 kilograma).

Borba je krenula žustro te su oba borca upućivala razne kombinacije, ali nitko nije oboren s nogu. Todorović je učestalo pogađao koljenima, dok je njegov protivnik često upućivao "calf" kickove. Cijela runda protekla je u konstantnoj akciji, a Todoroviću je u jednom trenutku ispala guma za zube, ali na kraju je dobio rundu 4-1.

Druga runda tekla je dosta slično kao prva, pogotovo u početku kada je Ghajji stalno pokušavao slomiti srpskog borca, ali Todorović je sjajno kontrirao te je njegov protivnik uvijek izašao s primljenom štetom. Bio je puno aktivniji nego u prvoj rundi, ali svi su suci ponovno bodovali za Srbina.

U trećoj rundi Ghajji je morao ići po prekid da bi upisao pobjedu te je opet pokušavao s raznim kombinacijama, ali Todorović je opet pokazao da može sjajno kontrirati. Francuz marokanskog porijekla dosta je gađao u tijelo, a dobro mu je išlo i pred sam kraj runde, no ipak nije uspio završiti srpskog borca koji je definitivno nanio više štete i zasluženo odnio pobjedu.

Zanimljiva je činjenica da Ghajji nije uputio niti jedno koljeno u meču, a Todorović je s tim i uputio najviše štete te je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x2, 30-27 x3).

"Bio je jako težak protivnik i poštujem ga. Gledao sam ga kad sam krenuo s ovim sportom i zahvalan sam mu što sam se imao priliku boriti se s njim. Moj stil borbe je inače takav da ja pritišćem, ali danas je on ipak bio taj. Ne znam što bih više rekao", izjavio je vidno iscrpljen nakon meča.

Čestitamo Nikoli i nadamo se da je ovo samo početak njegove uspješne epizode u Gloryju, a svakako je pokazao da je spreman za velika imena.

Linker
29. travanj 2024 10:30