K1 i Boks

Nikolina Ćaćić savladala Ukrajinku i uvjerljivo se plasirala u finale Europskog prvenstva

Nikolina Ćaćić

 Hrvatski boksački savez
Hrvatska boksačica ostvarila je veliki uspjeh i samo jedan korak ostao joj je do onog ultimativnog

Jedna od tri hrvatske medalje na Europskom boksačkom prvenstvu za boksače i boksačice do 22 godine, koja se upravo održava u Poreču, bit će zlatnog ili srebrnog sjajan i pripast će našoj najboljoj boksačici, olimpijki Nikolini Ćaćić. Ona je danas bez drame i dominantno odradila svoj polufinalni nastup te se može pripremati za utorak, kad će oko svog vrata pokušati zlato.

Nikolina je danas protiv sebe imala Ukrajinku Sabinu Novosad, protiv koje je prezentirala najbolji boks na ovom turniru. Od početka je prepoznala svoju priliku i nametnula ritam na koji njena protivnica nije uspijevala odgovoriti. Niti jednog trenutka tijekom devet minuta nije Ćaćić odstupala od svog plana i nije time gotovo niti u jednom trenutku bila ugrožena. Uistinu jedna zrela izvedba boksačice za koju zapravo trenutno nema granice.

Ukratko, Nikolina sve bolje koristi svoju dužinu ruku i visinu te svaka boksačica koja ima kreće ekstremiteta je u startu u velikoj opasnosti. Tako je bilo i ovog puta, a nekoliko puta tijekom meča čak se učinilo da bi ga Nikolina mogla završiti, ali Ukrajinka je srčano ostala do kraja u meču. Sudačko bodovanje bilo je neupitno, čistih 5:0 za domaću predstavnicu.

U finalu Nikolinu čeka meč protiv Turkinje Hatice Akbas i u njemu će pokušati nadmašiti svoje rezultate iz kategorije mlađih seniorki, gdje je na Svjetskom i Europskom prvenstvu gubila finalni meč. Sad je vrijeme za korak dalje, posebno jer boksa na domaćem terenu, ali i jer je u posljednje vrijeme prikupila ogromno iskustvo.

Finalni meč na rasporedu je u utorak, a vi ispod teksta možete vidjeti što je rekla hrvatska lavica, hrvatska heroina.

Linker
26. travanj 2024 11:05