Regija

Hrvatska ima europsku viceprvakinju u boksu! Nikolina Ćaćić osvojila je srebro u Poreču

Nikolina Ćaćić

 Facebook (hrvatski Boksački Savez)
Najbolja hrvatska amaterska boksačica nastavila je sa sjajnim rezultatima koje već dugo pokazuje

Nikolina Ćaćić danas je nastupila u finalu Europskog U-22 prvenstva za boksače i boksačice, koje se održava u Poreču. Nažalost, hrvatska boksačica nije se okitila najsjajnijim odličjem, ali svejedno je ostvarila velik uspjeh.

Hrvatska olimpijka s Igara u Tokiju, u finalu je izgubila od Turkinje Hevatice Akbas. Ćaćić je izgubila prekidom u prvoj rundi, nakon što je sudac iz Estonije požurio s tri brojanja u finišu prve runde. Prema navodima Hrvatskog boksačkog saveza, sudac je posebno požurio s trećim brojanjem. Ćaćić je također dodala kako ju je sudac zbunio time.

Inače, Nikolina je prethodno već osvajala svjetsko i europsko srebro u mlađim seniorkama. Ove godine čeka ju nastup na seniorskom Svjetskom prvenstvu i Europskom prvenstvu.

Podsjećamo, Ćaćić smo gledali i prošlog ljeta na Igrama u Tokiju. Tamo je ostvarila jednu pobjedu i jedan poraz, a ispala je u osmini finala. Sada se u Poreču okitila srebrom te se priključila Noi Ježek kao hrvatskim osvajačima medalje. Ježek je brončani završio na ovom turniru, a sutra nas čeka finalni nastup Gabrijela Veočića.

Inače, Ćaćić se ove godine spustila u kategoriju do 52 kilograma i čini se kako joj nova kategorija jako dobro odgovara. Puno puta ostala je jednu pobjedu kratka za zlatno odličje, no nema sumnje kako će se stvari jednom poklopiti i u njenu korist. Srebrnu medalju uručio joj je Hrvoje Balen, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, a na dodjeli se našao i glavni tajnik Svjetske boksačke federacije, Istvan Kovacs. Brončane medalje u Nikolininoj kategoriji odnijele su predstavnice Ukrajine i Mađarske. Ćaćić je na putu do finala pobijedila reprezentativke Irske i i Ukrajine.

Linker
19. travanj 2024 22:26