K1 i Boks

Ništa od ponajboljeg meča koji boks može ponuditi: Crawford se nije uspio dogovoriti sa Spenceom

Terence Crawford

 David Villafane/Newscom/Profimedia
Dvojica ponajboljih boksača na svijetu neće se obračunati za ujedinjenje titula u velteru, barem ne ove godine

Jedan od najvećih mečeva koje boks može ponuditi ne računajući tešku kategoriju, bez ikakve dileme je onaj između Terencea Crawforda (38-0, 29 KO) i Errola Spencea Jr.-a (28-0, 22 KO).

Prema ESPN-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici, Crawford je najbolji boksač svijeta, a Spence zauzima treće mjesto u poretku. Dvojica velteraša strašno su dobri boksači, a kompletna boksačka javnost priželjkuje njihov međusobni obračun.

‘‘Mislim da smo bliže nego što smo ikada bili. Ako se sada ne dogodi, nikad se neće dogoditi. Mislim da će se definitivno dogoditi‘‘, rekao je Spence za FightHub TV još u sedmom mjesecu, odgovarajući na pitanje hoće li se dogoditi meč njega i Crawforda.

Proteklog mjeseca pojavila se informacija da će ovaj dvojac boksati 19. studenog (11. mjesec), ali čekala se službena potvrda. Te potvrde nažalost neće biti, jer Crawford je službeno ugovorio meč s drugim protivnikom.

David Avanesyan (29-3-1, 17 KO) bit će njegov sljedeći protivnik, a meč je zakazan za 10. prosinca (12. mjesec) u Omahi. Crawford će braniti WBO titulu svjetskog prvaka protiv armenskog boksača rodom iz Rusije. Crawford je zasad odustao od pregovora sa Spenceom i planira ih nastaviti u 2023. godini. Zasad će se zadovoljiti borbom protiv Avanesyana, a navodno ga čeka osmeroznamenkasti honorar za taj meč.

‘‘Uzbuđen sam zbog ove prilike. Stvarno sam se radovao borbi protiv Errola Spencea. Počeo sam pregovore s Alom Haymonom i PBC-jem još u lipnju (6. mjesec). Oni nažalost zastupaju Errola Spencea koji nije htio ovu borbu onoliko koliko ju ja želim. Pristao sam na sva njihova sranja, a oni su me zavlačili mjesecima. Spencea nigdje nije bilo dok sam pokušavao ispregovarati meč. Objasnio sam Alu Haymonu i Errolu da se planiram boriti do kraja godine. David Avanesyan predstavlja težak zadatak. Nokautirao je posljednjih šest protivnika i opasan je. Nakon što uspješno odradim meč protiv Avanesyana, plan je opet isti - prebiti Errola Spencea.‘‘, rekao je Crawford u obraćanju ESPN-u.

David Avanesyan boksač je rođen u Rusiji od strane armenske obitelji, a trenutno prebiva u engleskom Newarku. Prema Boxrecu je 10. velteraš svijeta, a među zvučnija imena koje je pobjeđivao spadaju svakako Shane Mosley i Kerman Lejarraga kojeg je dvaput nokautirao.

Nije ovo meč kojem su se boksački fanovi nadali, ali gledati Terencea Crawforda uvijek je privilegija. Nadamo se da ćemo ga tijekom 2023. gledati protiv Errola Spencea.

Linker
25. travanj 2024 16:48