K1 i Boks

'Njegova smrt me ozbiljno uništila' - borilačka zajednica tuguje, Hrgović i Habazin među brojnim ožalošćenima

Patrick Day
 Instagram
Unatoč najbržoj mogućoj reakciji liječnika i operativnom zahvatu odrađenom po hitnom postupku, mladi boksač Patrick Day preminuo je pet dana nakon poraza nokautom u meču protiv Charlesa Conwella. Vijest o smrti zavila je u tugu borilačku zajednicu, posebno one koji su mladog boksača privatno poznavali.

Prema reakcijama na vrlo ružne vijesti koje su jutros došle iz Amerike, lako se da zaključiti kako je Patrick Day bio omiljena osoba u borilačkoj zajednici. To je uostalom dokazao i na konferenciji za medije samo dva dana prije kobnog meča, kad je uspio oraspoložiti sve prisutne. Mnoga poznata lica borilačkog svijeta tako su ga se odlučila prisjetiti ili mu izraziti sućut. Odlučili smo odabrati i prenijeti one najzanimljivije poruke.

Eddie Hearn: "Slomljen sam nakon vijesti o smrti Patricka Daya. U četvrtak sam ga upoznao i odmah sam vidio kako je to bio jedan krasan i šarmantan momak, imao je svoj san i osmijeh koji bi osvojio cijelu prostoriju. Naše molitve su s njegovom obitelji, trenerom Joeom Higginsom, protivnikom Charlesom Conwellu i promotorom Lou DiBellom"

Eddie Alvarez: "Smrt Patricka Daya me ozbiljno uništila jutros. Pratio sam ga na Instagramu i izvana sam analizirao njegov napredak. Činio se kao jedna divna duša sjajnog pogleda na život. Njegova posljednja poruka prije smrti bila je da se živi punim plućima. Hoću Pat, hvala ti!"

Terence Crawford: "Počivaj u miru Patrick Day. Ovo je još jedno podsjećanje na to koliko opasan je naš sport. Svoje srce i dušu dajemo boksu. To je ono što mi volimo, no ovo istovremeno otvara oči svima na bilo koji način vezanima uz boks. Izgubili smo tri čovjeka u posljednja tri mjeseca."

David Lemieux: "Strašno je čuti vijesti o smrti prijatelja. Imao sam priliku trenirati s njim i upoznati tako sjajnu osobu kao što je bio Patrick Day."

Paulie Malignaggi: "Patrick Day! U poslu prepunom loših ljudi i prevaranata, ti si uvijek bio dobar, iskren i stvaran. Unutar ringa i izvan njega. Nedostajat ćeš nam šampione."

Svoje željenje izrazili su također i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović, kao i najbolja hrvatska boksačica, Ivana Habazin.

Linker
16. travanj 2024 02:45