K1 i Boks

Nogometne ambicije boksačke zvijezde: Mayweather kupuje slavnog premierligaša!?

Floyd Mayweather Jr.
 John Gurzinski / AFP
Floyd Mayweather Jr. još uvijek se nalazi na promotivnoj turneji Velikom Britanijom, a jučer je otkrio jednu zanimljivu informaciju. Naime, najuspješniji boksač svijeta zainteresiran je za ulazak u nogometni posao i to tako što bi kupio Newcastle United, člana Premier lige koji bi uskoro trebao biti prodan.

Nova postaja Mayweatherove turneje bio je Newcastle, grad u pokrajini "Tyne and Wear" čiji je najveći sportski ponos bivši četverostruki nogometni prvak, Newcastle United. Klub koji se trenutno nalazi na 13. poziciji ligaške ljestvice te koji je praktični osigurao ostanak u Premier ligi i iduće sezone, uskoro bi trebao u proces preuzimanja. Trenutni vlasnik, Mike Ashley, klub je na prodaju stavio još krajem 2017. godine, no do sada nije uspio doći do dogovora niti s jednom zainteresiranom stranom. Sve do siječnja ove godine, kad su saudijski investitori došli na korak do kupnje kluba. No, tu bi se mogao uključiti i Mayweather koji je otkrio kako prati nogomet.

"Newcastle United je jedna nevjerojatna nogometna momčad. Ako želite da ih kupim, dajte mi do znanja", rekao je Floyd na druženju s fanovima nakon nekoliko pitanja na tu temu.

Iako je to zvučalo kao klasična Floydova komunikacija, gdje pokušava reći ono što fanovi žele čuti, njegovi predstavnici otkrili su za TMZ kako je on uistinu zainteresiran za taj posao. U pitanju bi bio jedan dio u vlasništvu kluba, no isto tako su otkrili kako nikakvi službeni razgovori još nisu započeli.

Procjenjuje se kako je Mayweather tijekom svoje boksačke karijere zaradio preko milijardu dolara, no trenutno se njegovo bogatstvo procjenjuje na oko 500 milijuna. Karijeru je završio 2017. godine pobjedom protiv Conora McGregora, no ostavio je otvorena vrata nekog ekshibicijskog meča. No, isto tako je izjavio kako za isti traži honorar od 600 milijuna dolara. Njegovi poslovi izvan ringa tiču se menadžerske agencije za borce te "Girl Collection" "kluba za gospodu", koji je prije nekoliko godina otvorio u Las Vegasu.

Linker
19. travanj 2024 01:20