K1 i Boks

Objavljen novi datum borbe Furyja i Usyka, onaj koji eventualno otkaže meč - morat će platiti bogatstvo!

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA Daniel Leal/afp/profimedia
Unatoč raznim peripetijama, završnu je riječ ipak imao savjetnik na saudijskom dvoru i prvi čovjek organizacije ‘evenata‘ u toj zemlji

Saga o otkazanom meču između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja dobila je svoj konačni epilog. Turki Alalshikh otkrio je kako je novi termin borbe za ujedinjenje svih teškaških pojaseva 18. svibnja, te kako su oba boksača pristala platiti svojevrsnu kaznu od 10 milijuna dolara ako se eventualno povuku iz tog meča.

Alalshikh je najnovije informacije s javnošću podijelio u specijalnom izdanju MMA Houra, gdje je, putem video veze, gostovao s Furyjem, dok su na drugoj strani bili Usyk i njegov menadžer Egis Klimas. Priredba planirana za 17. veljače neće se održati a nova, zakazana za 18. svibnja, bit će uprizorena na istom mjestu - u Rijadu. U slučaju da Fury ponovno otpadne, usyk će se boriti s protivnikom po svom izboru, a ako se pak Ukrajinac povuče, Alalshikh želi "Gypsy Kinga" upariti s Anthonyjem Joshuom.

"Tyson ne želi da vam ovo kažem, ali on se želio boriti 17. veljače čak i s posjekotinom, ali rekao sam mu da nisam lud da ga takvog gurnem u ring. Čak i ako ne bude spreman 18. svibnja borit će se jer imamo rok s IBF-om i ne želim glavobolje s njima. Imamo ugovor i isporučit ćemo ovu borbu 18. svibnja ili ćemo isporučiti drugu veliku borbu ako neko odustane", odlučan je bio Alalshikh.

Linker
19. srpanj 2024 21:12