K1 i Boks

Tyson Fury otkrio koliko mu je šavova zadao hrvatski teškaš: ‘Zašto se ne bih htio boriti za najveću plaću svog života?‘

Tyson Fury

 Pa Images/alamy/alamy/profimedia, Sky Sports
Furyja su dosta optuživali da je tražio sve načine da ponovno izbjegne borbu s Usykom, što ga očito jako nervira

Na veliku žalost svakog boksačkog fana na svijetu, krajem ovog tjedna došle su loše vijesti. Tyson Fury je na sparingu, u samom finišu pripremnog kampa za meč protiv Usyka, doživio posjekotinu zbog koje je morao otkazati meč. Da stvar bude zanimljivija, posjekotinu mu je nanio hrvatski teškaš Agron Smakići.

Borba je dobila novi datum, odnosno 18. svibnja ove godine. Ovoj povijesnoj borbi smo trebali svjedočiti puno ranije, no nadamo se da u petom mjesecu neće biti problema. Fury je neki dan gostovao u ‘‘The MMA Houru‘‘ gdje je otkrio neke nove detalje same posjekotine:

‘‘Dogovorio sam 12 rundi sparinga s četiri različita tipa tog petka. U petoj rundi sam dobio lakat u oko, to mi je razdvojilo kožu na tom mjestu. Odmah nakon toga sam otišao u bolnicu i zaradio 11 šavova. Oni imaju moj medicinski karton, imaju sve. Nema se što previše učiniti oko toga, sranja se događaju na sparingu. Za sve postoji prvi put‘‘, rekao je Fury pa nastavio:

‘‘Zašto se ne bih htio boriti za najveću plaću u svom životu? 10 tjedana sam potrošio na trening kamp. Zašto? Zašto ne bih želio tu borbu? Imam 35 profesionalnih borbi, 18 godina sam u boksu. Svi ćete vi raditi za mene, seronje!‘‘

Furyja su dosta optuživali da je tražio sve načine da ponovno izbjegne borbu s Usykom, što ga očito jako nervira. Nema se tu što previše reći osim da se nadamo da u petom mjesecu neće biti problema. Ako ih i bude – boksači su potpisali klauzulu da onaj tko se povuče, plaća kaznu od 10 milijuna dolara.

Linker
22. travanj 2024 22:46