K1 i Boks

‘Očekujem da Joshua rastrga i nokautira Ngannoua. Poraz od njega izgledao bi jako ružno‘

Anthony Joshua

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/Dmg Media/Profimedia
Ustrajan je u mišljenju da Joshua jako ozbiljno shvaća Kamerunca

Eddie Hearn, promotor bivšeg prvaka u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue, vjeruje da će njegov pulen zaustaviti MMA veterana Francisa Ngannoua. Borba bi se trebala održati 8. ožujka u Rijadu u Saudijskoj Arabiji.

Ngannou, bivši UFC-ov prvak, svoj je profesionalni boksački debi imao još u listopadu prošle godine - u boksačkom meču protiv Tysona Furyja.

Uoči tog meča, Hearn je očekivao potpunu dominaciju Furyja koji će izbrisati Ngannoua s lica zemlje, ali to baš i nije bilo tako. Dok mnogi promatrači vjeruju da je "Kralj Cigana" podcijenio Kamerunca, Hearn i Joshua borbu shvaćaju vrlo ozbiljno.

"Svi će pustiti moje prethodne isječke kako govorim da Francis Ngannou nije mogao osvojiti naslov prvaka Engleske prije nego što se borio s Tysonom Furyjem. Osjećam da je zaslužio tu priliku - ili sigurno da će nastaviti na toj razini. I sviđa mi se borba. Već ste me čuli da sam rekao, stvarno vjerujem da će ga ‘AJ‘ nokautirati, ali on je opasan. Ipak, ponavljam, očekujem da će ga rastrgati i nokautirati", rekao je Hearn za The MMA Hour, a zatim istaknuo podcjenjivanje.

"Ne može se baš reći da on nije vjerodostojan protivnik. Čuo sam Carla Frocha i druge kako govore: ‘Oh, ovo je samo otimačina novca.‘ Ne, ovo je opasna borba. Joshua ima puno za izgubiti. U izvrsnoj je poziciji da se bori za IBF naslov svjetskog prvaka, što se nadamo da će se dogoditi nakon borbe s Ngannouom. Poraz od njega izgledao bi ružno", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 12:16