Ostalo

Gdje je zapelo s MMA karijerom? Francis Ngannou poprilično je suzdržan kad je u pitanju povratak u MMA

Francis Ngannou

 Katelyn Mulcahy/Getty images/Profimedia
Čini se kako je ‘‘Predator‘‘ zaokupljen‘‘ boksačkom karijerom

Francis Ngannou definitivno je pogodio odlaskom iz UFC-a i težnjom ka ostvarenju svog boksačkog sna. Uspio je Ngannou ispregovarati meč s Tysonom Furyjem, oduševio je javnost svojom izvedbom u ringu, a to mu je otvorilo vrata ka borbi protiv Anthonyja Joshue.

Teško je sjetiti se boksača koji se može pohvaliti da je u prva dva profesionalna nastupa boksao s takvim imenima, a ne sumnjamo da je i zarada daleko veća od one koju bi Ngannou dobio novim ugovorom s UFC-om.

No, što je s Francisovom MMA karijerom? Ngannou je prošle godine potpisao ugovor s PFL-om i očekuje se nekoliko MMA nastupa pod okriljem ponajbolje svjetske MMA organizacije. Ngannou je tijekom prošle godine najavljivao kako će PFL debi odraditi u ovoj kalendarskoj godini, ali zasad nema nikakvih naznaka da će se to uistinu i dogoditi.

Gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija, Ngannou se nakratko dotaknuo potencijalnog povratka u MMA, ali ne djeluje pretjerano zainteresirano.

‘‘Postoji šansa, da. Postoji li velika šansa? Ne znam. Još prije meča s Joshuom rekao sam kako ništa nije sigurno. Ako porazim Joshuu, opet ću se boriti s Furyjem i točka. Nije mi bitno hoće li on i dalje imati pojas.‘‘, poručio je Ngannou, a u nastavku razgovora dodao je kako ima blagoslov PFL-a kad je u pitanju boksački meč protiv Anthonyja Joshue.

PFL-ovi čelnici očito ne planiraju sabotirati boksačku karijeru Francisa Ngannoua, a ta sloboda nešto je za čime je Ngannou vapio tijekom svog boravka u UFC-u. PFL mu pruža nešto takvo, ali upitno je hoće li PFL dobiti nešto konkretno dovođenjem Ngannoua pod svoje okrilje. Kako sada stvari stoje, upitno je hoće li Ngannou ikada kročiti u PFL-ov kavez.

Linker
27. travanj 2024 09:47