K1 i Boks

Odgađa se velika boksačka trilogija! Furyjev promotor otkrio nove detalje: 'Nema smisla...'

 Philip Pacheco / Anadolu Agency/ AFP
Treći susret Tysona Furyja i Deontaya Wildera zbog pandemije koronavirusa neće se održati 18. srpnja, što je bio originalni plan, već će biti pomaknut na neki drugi datum. Barem tako tvrdi Bob Arum, jedan od promotora 'Kralja Cigana' i čelnik Top Ranka.

Tyson Fury u veljači je u sedmoj rundi velikog revanša zaustavio Deontaya Wildera i preuzeo njegov WBC pojas, a nedugo nakon tog dvoboja saznali smo da slijedi trilogija. Za takav nastavak priče najzaslužniji je bio 'Brončani Bombarder' koji je nedugo nakon meča u Las Vegasu odlučio aktivirati klauzulu prema kojoj je imao pravo na novi sudar sa svojim sportskim rivalom.

"Očito se to neće dogoditi tada", izjavio je Arum u razgovoru s ESPN-om kada su ga upitali je li planirani datum i dalje 18. srpnja.

"Ne znamo ni hoće li MGM Arena uopće biti otvorena. Jednostavno se ne može borcima garantirati da će se event tada održati. Ne možemo uvjeriti niti njih, ali niti sebe. Gdje će borci trenirati za to? Nema smisla... Jednostavno se treba povući korak unatrag. Kako ćemo prodavati ulaznice? Apsolutno je ludilo govoriti da je to u igri kad Britanci ni ne mogu doći do Las Vegasa. Boks nije izoliran slučaj. I mi smo dio ovoga što se događa u svijetu", nastavio je Arum.

Slavni promotor tvrdi da je već stupio u kontakt s Wilderovim menadžerom Alom Haymonom te da i njihova strana dijeli isto mišljenje. Pored svega, Arum je otkrio i da bi se meč mogao premjestiti na listopad.

"Postoji mogućnost da će se borba održati u prvom dijelu listopada. U kontaktu smo s Alom i njegovim ljudima. Isto gledamo na ove stvari i bit ćemo jako, jako oprezni u idućim koracima", zaključio je Arum.

Linker
24. travanj 2024 03:15