K1 i Boks

Odgođen povratak Floyda Mayweathera! Otkazan cijeli event, pogledajte zašto

 Floyd Mayweather 

 Eric Espada/Getty images/Profimedia
Postoji mogućnost da će cijeli event biti prebačen na neki drugi datum

Borba Floyda Mayweathera kao i čitav event otkazani su iz razloga što je nenadano umro predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Khalifa bin Zayed, a pretpostavlja se da će se event održati nakon što prođe 40 dana žalosti zbog smrti predsjednika.

Floydu Mayweatheru kojem je trenutno 45 godina ovo je trebala biti prva borba nakon prošlogodišnje ekshibicije sa YouTube zvijezdom Loganom Paulom. Protivnik mu je trebao biti Dan Moore, a borba ekshibicijskog karaktera. Dan Moore je bio ozbiljan boksač čemu svjedoči njegov savršeni scor od 18 pobjeda bez poraza, a umirovio se 2016. godine. Borba se trebala održati na “The Global Titan Fight Series” eventu na helidromu koji služi za polijetanje i slijetanje helikoptera.

Poznato je da je ekshibicijskoj borbi Floyda Mayweathera trebalo prisustvovat uživo samo 20 ljudi koji su se odlučili na kupnju karte u vrijednosti od 150 tisuća eura. Slavni boksač tvrdi kako je samo za pojavljivanje na konferenciji za novinare plaćen milijun dolara, a ukupna zarada od čitavog eventa trebala mu je donijeti oko 100 milijuna dolara.

Na eventu se također trebao boriti i bivši UFC prvak i jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Anderson Silva koji je ovim putem također ostao bez svog boksačkog meča i potencijalno velike zarade. Anderson Silva do sada je imao četiri boksačka meča, od kojih je u njih tri odnio pobjedu, a jedanput bivao poražen. Prvi boksački meč imao je davne 1998. godine, a sedam godina kasnije imao je i drugi meč.

Nakon toga Silva je briljirao u MMA karijeri osvojivši naslov UFC prvaka 2006. godine protiv Richa Franklina te ga obranio čak 10 puta. Prvi put nakon prekida MMA karijere protivnik mu je bio bivši svjetski prvak u boksu Julio Cesar Chavez Jr., kojeg je Silva potpuno nadboksao, a u idućem meču nokautirao je bivšeg UFC prvaka Tita Ortiza već u prvoj rundi.

Linker
31. svibanj 2023 04:33